• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kitaptaş genel müdürü Yıldırım: Camisiz proje olmasın

Yeniakit Publisher
2015-01-02 13:26:00 - 2015-01-02 13:31:55
Kitaptaş genel müdürü Yıldırım: Camisiz proje olmasın

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, bin konutluk her projede cami bulunması zorunluluğunun getirilmesi gerektiğini söyledi.

‘’Konut alımında her türlü sosyal donatıyı müşterisine sunan şirketler sıra  ibadethaneye geldiğinde bunu da inşa etmeli diyen Yıldırım, ‘’Okul gibi camiyi de mutlaka projenize koymalısınız ki insanlar bunlardan istifade etsin. Bu donatılara projede yer verip inşaatla birlikte yapmak lazım. Artık yeni projelerde bunlar vazgeçilmez hale gelmeli’’ diye konuştu.

Her konut projesinde cami zorunluluğunun tartışmasız gündeme getirilmesi gerektiğini dile getiren Yıldırım, ‘’Bir hıristiyanın kiliseye ihtiyacı varsa o ihtiyacın da karşılanması lazım. 5 bin Alman gelip Alanya’dan ev satın alıyorsa onların kilise istemesi nasıl doğalsa, 5 bin konutluk bir projede cami yapmak o denli doğaldır. Bu sorumluluk sadece TOKİ, Emlak Konut GYO, Kiptaş ve Diyanet’in görevi olmamalı. Tüm büyük projelerde şirketlere cami inşa etme zorunluluğunun getirilmesi lazım. Nasıl ki bin konutluk bir projede okul yapma zorunluluğu varsa aynı şekilde cami inşa etme zorunluluğu da getirilmelidir’’ dedi.

Bahçeşehir Vaditepe’yle parladı

2013’te Bahçehir’de satışa sundukları Vaditepe projesinde satış hızının arzu ettikleri seviyede olduğunu söyleyen Yıldırım ‘’ Vatandaşların taleplerini dikkate alarak satışa sunduğumuz 4 bin konutluk projeden imkânı olanlar da daire sahibi oldu, orta gelir grubundan olanlar da.  

Bu semt gecekondusu olmayan sosyal yönü kuvvetli bir lokasyon. Burada sadece belli kesime hitap edilmesi taraftarı olmadığımız için Vaditepe projesini başlattık. Kast sistemine karşıyız. Hedefimiz insanların kaynaşabildiği, barış içinde yaşadığı bir ortam sunmaktır. İnsanların birbirlerinden öğrenecekleri şeyler var. Yeni Türkiye’de birbirimizle en iyi şekilde anlaşabileceğimiz zeminler oluşturup,  bu zeminde ilerlememiz lazım. Sosyal yönüyle baktığımızda Kiptaş’ın da kamunun da, özel sektörün de bu sürece katkıda bulunması lazım. Hatta siyasilerin bile Yeni dönemin Türkiye’si için meselelere yeni bir bakış açısıyla bakmaları lazım. Sonuçta Türkiye’nin büyümesi ve kalkınması için sadece birilerinin değil herkesin elbirliği ile çalışması gerekiyor’’ dedi.

Bahçeşehir’in kuzeyinde 3. Boğaz Köprüsü bağlantı yolları ile güneyinde Marmaray’ın Halkalı istasyonu sonrası projelendirilmesi sürecinin devam ettiğine dikkat çeken Yıldırım, ‘’ Kanal İstanbul projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte en fazla 5 yıl sonra bambaşka bir Bahçeşehir ve Ispartakule göreceğiz. Neye söz verdi isek onu yerine getiriyoruz.  Vaditepe’de düzenlediğimiz son kampanya ile bölge sakini olmak isteyenlerin büyük ilgisiyle karşılaştık. Vade farksız seçenekler ve makul fiyatlarla daire sahibi olmak mümkün’’ diye konuştu.

Yeni projeler

Finanskent 1 projesinin ardından bölgede ikinci etap için çalışmaların devam ettiğini kaydeden İsmet Yıldırım, ‘’400 adet gecekondu vardı. Onların ıslahıyla birlikte 150 bin metrekarelik alan üzerinde Bezmi Alem Üniversitesi’nin yeni yerleşkesi inşa edilecek. Burada 10 bin öğrenci öğrenim görecek. 4 bin civarında konut inşa edilecek. Özel okulları, camisi ve diğer sosyal donatıları ile farklı bir konseptte üretim yapacağız. Zeytinburnu’nda başlattığımız 1.350 konutluk dönüşüm süreci  devam ediyor. 450 konutun dönüşümü tamamlandı. Yeni projeler için de çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Süleymaniye semtindeki yenileme çalışmaları da devam ediyor. Burada da Türk mahallesini yeniden inşa ediyoruz’’ dedi.

Kiptaş projeleri revaçta

Kiptaş projelerinin ilgi görmesinin temelinde vatandaşların taleplerine cevap verilmesinin yattığını dile getiren Yıldırım, ‘’Sakinlerimiz huzurlu ve mutlu olacakları, ekonomik yönden kendilerine yük olmayacak site ortamını tercih ediyor. Üstelik ödeme yaptıkları süre içerisinde daireleri de primleniyor. Bugüne kadar imalatını yaptığımız dairelerden bire iki de kazanan oldu, bire beş de kazanan oldu. En büyük kazançları ise güvenli huzurlu bir hayat sürmeleridir’’ şeklinde konuştu.

‘’İşimin adamıyım’’

‘’Konut, sağlık, ulaşım, altyapı yatırımları gibi önemli konular hükümetin de vazgeçilmezleri arasında. Bunları yeni nesillere anlatmak lazım’’ diyen Yıldırım, ‘Gelecek dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı siz mi olacaksınız’’ sorumuza, ‘’ Benim şahsımla ilgili ileriye dönük hiçbir hesabım yok. Siyasetçi de değilim. Bugüne kadar verilen görevi yaptım’’ karşılığını verdi.

‘’Üretimde istihdam desteklenirken inşaat ta da istihdamı ihmal etmemek gerekiyor’’ mesajı veren İsmet Yıldırım, ‘’İnşaatta KDV oranlarının özellikle kentsel dönüşüm projelerinde düşük tutulmasında yarar var. Konutlarda uygulanan yüzde 1 oran iş yerleri için de geçerli olmalıdır. İnşaatçılar yeni döneme daha güçlü girmeli’’ dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23