• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kitap tutkunlarının mekânı sahaflar

Yeniakit Publisher
2014-10-21 08:21:00 - 2014-10-21 08:21:13
Kitap tutkunlarının mekânı sahaflar

Bazı kitaplar, yazımının üzerinden yıllar geçmiş olsa da değerini yitirmiyor, aksine daha da değer kazanıyor.Kitap tutkunları, onlarca yüzlerce yıl önce yazılmış kimisi paha biçilemeyen değerdeki kitaplara sahip olabilmek için soluğu sahaflarda alıyor.

Kitap tutkunları, piyasaya yeni çıkan kitapları plazalarda, alışveriş merkezlerinde ve kitap marketlerde bulabilirken, onlarca yüzlerce yıl önce yazılmış, kitap, dergi, makale, gazete ve mecmuaları ise sahaflardan ediniyor.

Bursa’da 20 yılı aşkın süredir sahaflık yapan Mehmet Sami Kaynar, ilkokul yıllarından beri kitap okumaya meraklı olduğunu, marangozluk ve bakkal dükkanı işlettikten sonra sahaflığa başladığını söyledi.

İnsanların kimi zaman hoş zaman geçirdiği, kimi zaman geçmişe yolculuk yaptığı, kimi zaman da yeni bilgiler edindiği kitaplar, yazımının üzerinden yıllar geçse de değerini yitirmiyor, aksine daha da değerleniyor. Kitap tutkunları, piyasaya yeni çıkan kitapları plazalarda, alışveriş merkezlerinde ve kitap marketlerde bulabilirken, onlarca yüzlerce yıl önce yazılmış, kitap, dergi, makale, gazete ve mecmuaları ise sahaflardan ediniyor.

YAZARLAR İLE AYNI HAVAYI SOLUYORLAR

Tozlanmış, yaprakları sararmış, pek çoğunun köşesi yırtık binlerce kitap arasında aradığını bulmaya çalışan kitapseverler, adeta Necip Fazıl Kısakürek, Orhan Veli ve Mehmet Akif Ersoy ile aynı havayı soluduğunu hissediyor. Bursa’da 20 yılı aşkın süredir sahaflık yapan Mehmet Sami Kaynar, yaptığı açıklamada, ilkokul yıllarından beri kitap okumaya meraklı olduğunu, marangozluk ve bakkal dükkanı işlettikten sonra sahaflığa başladığını söyledi. “Bakkal dükkanı işletirken günde 10 saat kitap okuyordum. Şimdi o kadar vakti olmuyor” diyen Kaynar, orta ve üst yaştaki insanların genellikle edebiyat ve tarih kitaplarına meraklı olduğunu, gençlerin ise eğitimlerine katkı sağlayacak kitapları tercih ettiğini belirtti.

Kaynar, iki çocuğunun kendisi gibi kitaba meraklı olmadığını, bunu da “Deryadadır deryayı bilmez” olarak yorumladığını belirterek, sağlığı el verdiğince sahaflık mesleğine devam etmek istediğini sözlerine ekledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23