• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kışlakçı: Filistinliler kendilerini tanımıyor

Yeniakit Publisher
2014-04-24 16:36:00 - 2014-04-24 19:03:59
Kışlakçı: Filistinliler kendilerini tanımıyor

Anadolu Ajansı (AA) Ortadoğu ve Afrika Haberleri Yayın Yönetmeni Turan Kışlakçı, "Diasporadaki Yahudilerin kurduğu lobiler, Ermenilerin kurduğu lobiler, Avrupa'da, Amerika'da çok etkili. Peki Filistin diasporasının neden lobileri yok? Bu sorunun sorulması gerekiyor" dedi.

İSTANBUL - Uluslararası Filistin Medya ve İletişim Forumu'ndaki "Medyadaki İsrail Lobisine Karşı Durmak" başlıklı oturuma katılan Kışlakçı, Filistinlilerin "ideolojilerin kurbanı" olduğunu söyledi.

Kışlakçı, "Filistinliler kendi davalarının mücadelesini vermiyor çünkü Filistinliler kendilerini tanımıyor, kendi davalarına iman etmiyor, kendilerine inanmıyor" ifadesini kullandı. 

 Filistinlilerin etkili bir lobiye sahip olamamasının nedenlerinden birinin İslam coğrafyasındaki liderler olduğunu belirten Kışlakçı, "Halkına inanmayan liderler var. Bu liderler Amerika'ya gidip kendi imajlarını düzeltmek için Yahudi lobilerine para yağdırıyor" dedi.

Kışlakçı, bu liderlerin bazılarının Filistinli lobi kuruluşlarına para yardımı yapmadığını, hatta zaman zaman susmaları için para verdiğini anlattı.

Turan Kışlakçı, "Diasporadaki Yahudilerin kurduğu lobiler, Ermenilerin kurduğu lobiler, Avrupa'da, Amerika'da çok etkili. Peki Filistin diasporasının neden lobileri yok? Bu sorunun sorulması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- "Rus-İsrail stratejik iş birliğinden söz etmek aptalca bir şaka olabilir"

Oturumda söz alan Rus televizyoncu Maxim Shevchenko da Rusya'da Filistin davasıyla ilgili kamuoyunu bilinçlendirme faaliyetinde dikkatini çeken bazı noktaları paylaştı.

İsrail lobisinin iddialarına yanıt verirken Filistin ile ilgili somut veriler kullanmaya önem verdiğini anlatan Shevchenko, bunun nedenini "Başka ülkeleri bilmem ama Rus medyasındaki İsrail yanlıları ideolojik, propaganda söylemi kullanmayı tercih ediyor, somut veriler kullanmıyorlar" şeklinde açıkladı.

Rusya ile İsrail arasında stratejik iş birliği olduğu yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını savunan Shevchenko, "ABD ile İsrail arasında 2 bin 500 anlaşma var, Rusya ile İsrail arasında sadece 28 anlaşma var. Rus-İsrail stratejik iş birliğinden söz etmek aptalca bir şaka olabilir" dedi. 

Oturuma Kışlakçı ve Shevchenko'nun yanı sıra İngiliz gazeteci Tim Liewellyn ve İrlandalı gazeteci David Cronin de katıldı.

Forum, "Yeni bir Filistin Medya Stratejisine Doğru" başlıklı oturumun ardından bugün sona erecek.

Filistin davasının medya ekseninde tartışıldığı forumda, gazeteci, akademisyen, siyasetçi yaklaşık 400 kişi yer aldı. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23