• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kirli ittifak deşifre oldu

Yeniakit Publisher
2017-12-08 09:05:00 - 2017-12-08 09:11:12
Kirli ittifak deşifre oldu

Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'dan kaçan Talal Silo’nun Anadolu Ajansı’na itiraflarını İngiliz Haber Ajansı Reuters da tüm abonelerine servis etti.

ABD'nin terör örgütü DEAŞ ile kirli işbirliğini tüm dünya gördü.

Terör örgütü PYD/PKK'nın paravan kuruluşu SDG'den kaçan sözcüsü Talal Silo, Suriye'de PYD/PKK işgalindeki bölgeden geçen ay ortalarında kaçarak geldiği Türkiye'de, Anadolu Ajansı'nın sorularını yanıtlamıştı.

PYD/PKK'nın paravan olarak kullandığı Suriye Demokratik Güçleri'nde (SDG) terör örgütünün ele başlarıyla oldukça yakın ilişkiler geliştiren Silo, Amerikalı yetkililerin silah yardımlarıyla ilgili bilinmeyen birçok ayrıntıyı gözler önüne sermişti.

Silo, SDG'nin nasıl kurulduğunu, PYD/PKK'nın Suriye'nin kuzeyinden Akdeniz'e çıkış koridoru konusunda ABD'li yetkililerin neler söylediklerini, Rakka'dan DEAŞ'lıları tahliye anlaşmasının nasıl yapıldığını ve Türkiye'nin Karaçok operasyonunun sonuçları gibi bir dizi konuyu açıklığa kavuşturmuştu.

REUTERS DÜNYAYA DUYURDU
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ABD'nin terör örgütü DEAŞ ve YPG'ye desteğini açıkça itiraf eden Silo'nun açıklamalarını İngiliz Haber Ajansı Reuters da haberleştirerek abonelerine servis etti. Reuters, ABD'nin Ortadoğu'da terör örgütleri üzerinden nasıl bir oyun oynadığını tüm dünyaya duyurdu.

İNGİLİZLERDEN ABD'YE İKİNCİ ŞOK!

ABD denetiminde YPG ve DEAŞ'ın anlaşarak Rakka'dan çıkış görüntülerini de yine İngiliz yayın kuruluşu BBC dünyaya servis etmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23