• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kına yak dünya

Yeniakit Publisher
2013-08-14 21:55:55 - 2013-08-14 21:56:07
Kına yak dünya

Mısır’da son olarak dün gerçekleşen katliam sonrasında Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM); derin bir sessizliğe bürünürken, alçakça katliam Türkiye’de infiale yol açtı.

HABER MERKEZİ - Dünyanın sessiz kalarak dolaylı yoldan desteklediği Mısır’daki katliamlar, Türkiye’de başta İstanbul ve Ankara olmak üzere pek çok şehirde protesto edildi. Protestolarda şehidlere rahmet dilenip İhvan-ı Müslimîn hareketine destek verilirken; katliamı gerçekleştiren cunta yönetimine de lânet okundu. İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Bursa gibi 20’ye yakın ilde gerçekleşen eylemlerde, darbecilerin katliamları bitirmesi istendi.
BÜYÜKELÇİLİK ÖNÜNDE
KATLİAMCILARA LÂNET!
Ankara’da Akabe Derneği, Gençbirikim, İlkav, Umran Hareketi ve Vahdet Vakfı’nın da aralarında bulunduğu çeşitli STK’ların oluşan “Müslümanlarla Dayanışma Platformu”nun düzenlediği eyleme çok sayıda vatandaş katıldı.  ‘Şehitler ümmetin onurudur’, ‘Yaşasın küresel intifada’, sloganlarının atıldığı eylemde, platform adına açıklama yapan Ali Kaçar, Mısır’da yaşanan olayların Müslüman Kardeşler’e yönelik olduğunu belirterek, “Bizler burada olayları lânetlerken, Mısır’da kardeşlerimiz katledilmekte, insanlarımız öldürülmektedir. Kardeşlerimizin, bacılarımızın, insanlarımızın kanları akıyor. Mısır’da sadece insanlarımız değil bütün insanlık katlediliyor” dedi.
ARAP DÜNYASI VE BM SUSMAMALI
Katliam, Türkiye genelinde kınandı. Mazlumder Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Çelik, Gaziantep’teki gönüllü kuruluşlarca bugün düzenleyecekleri etkinlikte Mısır’daki saldırıları protesto edeceklerini belirterek, “Başta İslam ülkeleri olmak üzere Arap dünyası ve Birleşmiş Milletler, katliama kayıtsız kalmamalı” değerlendirmesinde bulundu.
DADAŞLARDAN DARBECİLERE TEPKİ
Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Derneği (ESP-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Demirbüken, “Mısır’da bugün yapılan katliamın tarifi olamaz. Katliamın iki nedeni var. Birincisi halkı sindirmek ve meydanlara gelenlerin sayısını azaltmak. İkincisi ve en önemlisi de halkı kışkırtıp askerin üzerine saldırtarak, darbeyi meşru kılmaya çalışmaktır” dedi.
KONYA’DA SUSKUN DÜNYAYA TEPKİ
Katliamı yapan darbeciler ve dünyanın yaşanan katliama sessiz kalması Konya’da da protesto edildi. Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, “Bugün itibariyle şunu gördük; büyük bir katliamı göze alarak, halkıyla savaşarak bir müdahalede bulundular. Halbuki Mısır ordusu, Mısır halkının güvenliği için vardı, halkla savaşmak için değil ama gördük ki; bunlar İsraillileri, Batılıları, başkalarını, haksız kazanç yiyenleri, haramzadeleri korumak için varmış. Bunlar Mısır halkıyla savaşmak için varmış ama Mısır halkı kazanacak. Tüm dünyada herkes, insani değerlere önem veren kim varsa buna itiraz etmeli ve herkes sesini yükseltmeli” diye konuştu.
TÜRKİYE AYAKTA
Bursa’daki eylemde konuşan İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, Mısır’da darbe karşıtlarına yönelik katliamı en üst düzeyde lânetlediklerini belirterek, “Zalim darbeci firavun yönetiminin döktüğü kan, bugün sessiz kalan tüm insanlığın üzerine bulaşmıştır. Katliamı en üst düzeyde lânetliyor ve zalimlerin yaptıklarından uzak olduğumuzu tüm dünyaya haykırıyoruz. Özgür iradenin, seçme ve seçilme hakkının ve insan haklarının ihlal edildiği bu gelişmeleri derin bir endişe içinde izlemekte ve tüm dünyanın yaşananlara karşı harekete geçmesi çağrısında bulunmaktayız” derken, Kayseri’de de Gönüllü Gönüllü Kültür Kuruluşları Temsilcisi Ahmet Taş, Mısır’da darbe karşıtlarına yönelik yapılan katliamları büyük üzüntü ile öğrendiklerini söyledi.
Van’daki eylemde ise, Müslüman Kardeşler ile Dayanışma İnisiyatifi İcra Kurulu Üyesi İsmail Almalı yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İnsanlık, Mısır’da demokrasiyi teşvik eden, halk tarafından seçilen Mursi’ye sahip çıkmıyor. Mısır’da seçtikleri Cumhurbaşkanını geri getirmek talebiyle toplanan insanlar, hunharca katlediliyor ve buna bütün dünya sesiz kalıyor, hiçkimse ses çıkarmıyor.”
Darbecilere lânet, şehide rahmet
Mısır’daki katliamcılara İstanbul’dan da protesto sesleri yükseldi. Öğlen namazının ardından, Fatih Camii’ni dolduran vatandaşlar olayları protesto etti. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve ÖZGÜR-DER önderliğinde öğle namazının ardından Fatih Camii’nde bir araya gelen vatandaşlar, “Darbeye sessiz kalanlar bu katliamın suç ortaklarıdır” ve “Zorbalık ve hukuksuzluk yenilecek, İslami direniş kazanacak” yazılı pankartlar açtılar. Eylemde konuşan ve oğlu da katliamda şehid olan Ebû Mervan, “Allah’ın zalimlerin yaptıklarından habersiz olduklarını zannetme! Benim iki oğlumdan biri yaralandı biri de şehid oldu” diye konuştu. Eyleme; Anadolu Gençlik Derneği, Haksöz Dergisi, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Medeniyet Derneği de destek verdi. Bu arada, akşam saatlerinde de İHH öncülüğündeki grup Galatasaray’da buluşup İstiklal Caddesi’ne geçerek Taksim’de darbecilere lânet yağdırdı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23