• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Kimsenin yaptığı yanına kalmaz’

Yeniakit Publisher
2014-12-16 08:02:00 - 2014-12-16 08:02:24
‘Kimsenin yaptığı yanına kalmaz’

Paralel yapıya karşı yapılan operasyonları Akit’e değerlendiren AK Partili vekiller bu operasyonun paralel medyaya karşı olmadığını, tamamen devletin her kurumu içine yuvalanmış paralel yapıya karşı yapıldığını ifade ettiler. Siyasetçiler, “Kim suç işlemişse muhakkak yargı karşında hesap verecek. Kimsenin yaptığı yanına kalmaz” dediler.

SİNAN KAYA / ANKARA - NAİM TAŞBAŞI / İSTANBUL - Paralel yapının medya ayağına yönelik yapılan operasyonları Akit’e değerlendiren AK Partili vekiller bu operasyonun paralel medyaya karşı olmadığını, tamamen devletin her kurumu içine yuvalanmış paralel yapıya yönelik yapıldığının altını çizdiler.  

BEKLENEN BİR OPERASYONDU

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, İstanbul’da ve diğer illerde yapılan operasyonun operasyonlar, savcının talebiyle, hakimin izniyle hukuka uygun bir şekilde yapıldığını kaydederek, “Bu operasyon günlerdir bekleniyordu zaten. Ortada sürpriz bir durum yok. Çünkü gözaltına alınanlar arasında siviller, polisler ve gazeteciler var. Birilerinin medyaya operasyon yapıldığı söylentileri doğru değil. Bu operasyon yanlış yapanlar operasyonlarıdır. Gazetecilik faaliyetinden dolayı gözaltına alınan kişi yok. Dolayısıyla yapılan operasyon paralel medyaya karşı değil, paralel yapıya karşıdır” dedi. 

BU BİR BAŞLANGIÇ

Hükümete yönelik kim bir suç işlemişse cezasız kalmayacağını ifade eden Turan, “Türkiye’de yanlış yapan kim varsa yanına kâr kalmaması en büyük hedefimizdir. Yani kimsenin yaptığı yanına kalmaz. Hele devlete karşı yanlış yapılmışsa bu hiç affedilmez. Onun için MİT’e, İHH’ya, TÜRGEV’e ve daha birçok kurum ve kuruluşa iftiralar atan haklarında aleyhte deliller üreten, toplumda olur olmaz algı operasyonları yapan kim varsa bunun hesabının sorulması gerekir. Kimlerin hükümete ya da devlet kurumlarına zarar verirse muhakkak yargı önünde hesap verecek. Yapılan operasyonlar da bu yöndedir. Bunun için bu daha başlangıçtır” şeklinde konuştu. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

YARGIDAN KAÇAMAZLAR

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ise, bu ülkede suç işleyen kimsenin cezasız kalmayacağını ifade ederek, “Bu bir medya operasyonu değildir. Bu operasyon paralel yapıya, suç şebekesine yönelik, yargı marifetiyle yürütülen bir operasyondur. Eğer bunların yargıya saygıları varsa, paralel yapının mümtaz savunucusu olan Mümtazer Türköne’nin dediği gibi ‘yargının buz gibi kılıcına herkes boynunu uzatmalı’ deyişini şimdi de biz söylüyoruz. Şimdi de onlar buyursunlar yargının buz gibi kılıcına karşı boyunlarını uzatsınlar. Neden yargıdan kaçıyorlar ki? Kim suç işlemişse muhakkak yargı karşında hesap verecek. Kimsenin yaptığı yanına kalmaz” diye konuştu.

‘BİRAZ HOŞGÖRÜLÜ OLUP OTORİTEYE İTAAT ETSİNLER’

Avukat Müşir Deliduman ise,“Bir suç örgütü kapsamında faaliyetleri şüphesi uyandıran haller olduğundan dolayı bu kişilerin gözaltına alınması ve şartları oluşmuşsa tutuklanmalarının hukuka aykırı bir tarafları yoktur. Basın özgürlüğünü kısıtlama ve özgür basını susturma olarak değerlendirilemez. Malum ve müzahir yapı otoriteye itaat etmeyi ve hoşgörüyü dillerinden düşürmüyorlardı. Biraz hoşgörülü olsunlar ve otoriteye itaat etsinler” dedi. Deliduman, “Yapılan operasyonlar neticesinde Sayın Fetullah Gülen’in ismi sık sık geçmektedir. Bu nedenle kendisinin şüpheli sıfatıyla gönüllü olarak ifade vermesi gerekir. Aksi halde zorunlu olarak getirtilmesi gerekir. Bundan da kaçmaması lazımdır” diye konuştu.

“BU OPERASYONLARIN BASINA KARŞI YAPILDIĞI SÖYLENEMEZ”

AK Parti Eski Milletvekili Avukat Hüsnü Tuna, ortada örgütsel bir suçun olduğunu belirterek, “Bu örgütsel suçun içerisinde de zanlı olarak Zaman Gazetesi, STV ve Cihan’ın bazı görevlileri ile bir kısım film yapımcıları bulunuyor, soruşturma yürütülüyor. Bu nedenle bu operasyonların basına karşı yapıldığı söylenemez. Kaldı ki, basının özgürlüğü insan hak ve hürriyetine riayet edildiği sürece söz konusudur” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23