• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kim küplere bindi... Tüm gözler orada!

Yeniakit Publisher
2017-11-10 16:05:00 - 2017-11-10 16:18:29
Kim küplere bindi... Tüm gözler orada!

Kore Yarımadası çevresinde yarın başlayacak dev tatbikat, doğrudan Kuzey Kore'yi hedef alıyor.

Küplere binen Kim Jong-un'un bir füze testine girişme ihtimali var. Pyongyang'dan yapılan son açıklamada, Trump'ın ahmakça görüşleriyle Kuzey Kore'yi ciddi şekilde tahrik ettiği savunuldu.

ABD ve müttefiki Güney Kore'nin dört gün sürecek dev tatbikatında detaylar belli oldu. Kore Yarımadası'nda gerilimi daha da tırmandıracak tatbikata Amerikan donanması üç uçak gemisiyle katılıyor.

USS Nimitz, USS Theodore Roosevelt ve USS Ronald Reagan uçak gemilerinin yanı sıra 11 savaş gemisi de okyanusta sahne alacak.

Güney Kore ordusu ise yedi savaş gemisiyle tatbikatta yer alacak. Tatbikatın hedefi, Kuzey Kore'nin füze tehditlerine karşı savunma manevraları.

YENİ BİR DENEMEYE YOL AÇABİLİR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kuzey Kore'yi oldukça kızdıran tatbikatın yeni bir füze testine yol açmasından endişe ediliyor.

Ekim ayı sonunda atmosferde hidrojen bombası test edebileceğini duyuran Kim Jong-un, son füze denemesini Eylül ayı ortasında gerçekleştirmişti. 3 bin 700 kilometre kat eden kıtalararası balistik füze, Japonya'nın üstünden geçerek Pasifik Okyanusu'na düşmüş ve dünya titremişti. Söz konusu test, Kuzey Kore'nin ikinci kıtalararası balistik füzesi olarak kayıtlara geçti. İlk deneme, Temmuz ayında yapılmıştı.

Eylül ayı başındaki hidrojen bombası testi ise, bölgede 6.3 büyüklüğünde depreme yol açmıştı.

KUZEY KORE: TRUMP TAHRİK EDİYOR

Kuzey Kore'nin resmi yayın organları, hafta içi Güney Kore'yi ziyaret eden ABD lideri Donald Trump'ın ahmakça görüşleriyle Pyongyang yönetimini ciddi şekilde tahrik ettiğini yazmıştı. Asya turunda Kim Jong-un'u hedef alan açıklamalar yapan Trump'a verilen İngilizce yanıt, "Sonra pişmanlık duymak için çok geç olur" cümlesiyle sona ermişti.

Son olarak, Başkan Trump'ın bölgeye gelmesine saatler kala ABD'nin ünlü bombardıman uçakları B1-B'ler Kore üstünde gövde gösterisi yapmıştı.

Birleşmiş Milletler'in yaptırımlarına hedef olan Kim Jong-un, bu yıl içinde 20'den fazla füze testine imza attı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23