• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu’nun kullanma tarihi doldu

Yeniakit Publisher
2017-12-05 09:18:00 -
Kılıçdaroğlu’nun kullanma tarihi doldu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Kaset operasyonunu yapan FETÖ ve onlarla işbirliği içerisinde olan baronlar ve karanlık güçler, Kılıçdaroğlu’nun son kullanma tarihinin dolduğuna karar vermiş durumdalar. Sayın Kılıçdaroğlu’nu onurlu bir insan gibi CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmeye davet ediyorum” dedi.

YENİ AKİT / ANKARA

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Sayın Kılıçdaroğlu’nu onurlu bir insan gibi CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmeye davet ediyorum. Kaset operasyonunu yapan FETÖ ve onlarla işbirliği içerisinde olan baronlar ve karanlık güçler, Kılıçdaroğlu’nun son kullanma tarihinin dolduğuna karar vermiş durumdalar. Bu malzemeyle daha fazla bir fayda elde edemeyeceğini gördükleri için Sayın Kılıçdaroğlu’nu bir rezillikten öbür rezilliğe iterek toplum içine çıkamaz hale getirmek istiyorlar. Yarın da başka belgeler açıklayacağını söylüyor. Ne açıklayacak ben de merakla bekliyorum. Yine hangi yalancılığını ortaya koyacak, hep beraber göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“KİMSE TÜRKİYE’DEN OLDU BİTTİLERE ‘EVET’ DEMESİNİ BEKLEMESİN”

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı iddialarına ilişkin de konuşan Bozdağ, “Anlaşmalar ve BM’nin kararları Kudüs’ün statüsünü korumayı BM’ye de bir vazife olarak yüklemektedir ve BM’nin de bu statüyü korumak ayrı bir taahhüdü, sorumluluğudur. Türkiye, herkese bu noktada sorumluluklarını ve taahhütlerini bir kez daha hatırlatmaktadır. Bölgeyi lütfen yeni felaketlere, çatışmalara, kargaşalara sürükleyecek adımlar atmaktan kaçının. Türkiye’nin duruşu bugüne kadar bu konuda neyse bundan sonra da o olacaktır. Oldu bittilere karşı Türkiye’nin ‘evet’ demesini kimse Türkiye’den beklememelidir” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AFRİN’E OLASI OPERASYON...

Afrin’e yönelik olası operasyonu değerlendiren Hükümet Sözcüsü Bozdağ, “Suriye’de yaşanan her hadise, Türkiye’nin ulusal güvenliği ile doğrudan ilgilidir. Türkiye, bölgede çatışmaların sona ermesi, barış ortamının tesis edilmesi, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğini sağlayacak ve herkesin katkı sağlayacağı bir barış ortamı tesisine son derece önem vermektedir. Ancak bunu yaparken de elbette meşru olanlarla, halkta karşılığı olan Suriye’deki bütün çevrelerle birlikte yapılmasını önemsemektedir. Terör örgütlerinin bu süreçte muhatap kabul edilmesini Türkiye reddetmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

“TAŞERON KONUSUNUN ELİ KULAĞINDA”

Taşeron konusunun bir sonraki bakanlar kurulunda ele alınabileceğini belirten Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ “Taşeron konusu, eli kulağında dersek yanlış olmaz. Çalışmalar tamamlanmış durumda. Bu hafta Bakanlar Kurulumuza gelmedi ama muhtemelen önümüzdeki hafta ya da bir sonraki hafta Bakanlar Kuruluna gelebilir. Bütçe görüşmeleri sırasında veya sonrasında Parlamentoya sevk edilecek” bilgisini paylaştı.

“ÇIKAN KARARIN BİZİM AÇIMIZDAN BİR KIYMETİ YOKTUR”

Türkiye-İran arasındaki ticaretin uluslararası hukuka uygun olarak yapıldığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Türkiye, İran ile yaptığı ticaretini ulusal ve uluslararası hukuka uygun olarak yapmıştır. Ulusal ve uluslararası hukuka aykırı herhangi bir ticaret söz konusu değildir. Türkiye, egemen ve bağımsız bir ülkedir. Türkiye hakkında herhangi bir ülkenin yargılama yapması ve Türkiye aleyhine mahkumiyet kararı vermesi söz konusu değildir, olamaz da. Türkiye bu noktada kendisine karşı yürütülen bu hadiseleri yakından takip etmektedir. Bu hadiseler Türkiye’de araştırılmış, karara bağlanmış konular. Şimdi buradan çıkacak kararın bizim açımızdan bir kıymeti yoktur” diye konuştu.

“BU DAVA TÜRKİYE’YE YÖNELİK BİR KOMPLONUN ORTAYA KOYULMASINDAN İBARET”

Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı Rıza Sarraf’ın tanık olduğu ABD’deki davaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bekir Bozdağ, “Yapılan bu yargılama 17-25 Aralık sürecinde olup bitenlerin kumpas olduğunu ispat eden de başka bir olaydır. Ayrıca bu kumpasın arkasında kimlerin olduğunu, FETÖ’ye kimlerin taşeronluk görevi verdiğini de aynı şekilde ortaya koymaktadır. O nedenle bu yargılama üzerinden Türkiye’yi suçlamak için büyük bir çaba var. Rıza Zarrab’ın üzerine kurulan baskı, ceza tehdidi ve dışarı çıkma ümidiyle yaptırılan iftiralar var. Bunların hiçbirini Türkiye’nin kabul etmesi mümkün değildir. Bunların tamamı bir komplonun Türkiye’ye dönük ortaya konmasından ibarettir” dedi.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23