• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu’nu o getirdi götüren de o olacak

Yeniakit Publisher
2016-04-30 13:58:00 - 2016-04-30 14:03:26
Kılıçdaroğlu’nu o getirdi götüren de o olacak

Bülent Erandaç, Doğan Medya tarafından tekrar parlatılmaya çalışılan Deniz Baykal’ın yeniden CHP genel başkanlığına getirtilmek istendiğini belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu’nu koltuğa oturtan Doğan Medya’nın bu aralar Baykal’a çok güvendiğini söyleyen Erandaç, “Baykal hele bir Kılıçdaroğlu’nu devirsin, çok sürprizler olabilir” dedi ve ekledi: “Turbun büyüğü, İstanbul Boğaz kıyılarında ve Beykoz Konakları’nda...”

İŞTE O YAZI:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Grubu konuşmasında, önemli olaylara parmak bastı. Özellikle, “Basın üzerinden siyaseti ve AK Parti’yi dizayn etmeyi kimse düşünmesin. Tuzaklara düşmemizi bekleyenler var. Onlar nifakla beslenirler, gıdalanırlar. Onlar için dava yoktur, emanet yoktur, nasip yoktur. Onların gözünde siyaset, menfaatçilik, çatışmadır” sözleriyle, çok doğru tespitlerde bulundu.

Başbakan Davutoğlu, perde gerisini, kurgulanan derin planları ve oyunları çok iyi okuyordu, isim vermiyordu ama başta Doğan Medya-Cumhuriyet-FETÖ’nün sürdürdükleri dizayn çalışmalarına dikkat çekiyordu. Derin siyasi hamlelerin arka planını iyi anlamak için, bazı sorular eşliğinde ‘durum değerlendirmesi’ yapalım:

1) Doğan Medya’nın CNNTÜRK TV’sine Deniz Baykal neden çıktı? Baykal’ın geri döndürülmesi planları nedir?

2) Meral Akşener’i kimler sahneye sürdü? Neden sürdü?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

3) Alternatif 23 Nisan kutlamasını Hilton’da Cumhuriyet’e kimler düzenletti? Amaçları neydi? Hiltoncularla ne mesaj verildi?

4) Hilton’da, MHP’li Sinan Oğan ile PKK-HDP’li Figen Yüksekdağ’ı kimler, neden aynı kadraj içine soktu?

DOĞAN MEDYA-DENİZ BAYKAL: Hürriyet’in perde gerisindeki yönetmeni Ertuğrul Özkök, Pazar günü, Deniz Baykal’la sohbet etti. Çarşamba yazısında, Baykal’ı geri döndürme taktik yazısını kaleme aldı, aynı akşam Doğan Medya’nın CNNTÜRK TV’sinde Deniz Baykal, eski bildik haliyle, hırçın, sert muhalif dozlu mesajlarla karşımızdaydı. Baykal, laiklik, Ergenekon, FETÖ konusunda öyle açıklamalar yaptı ki, muhalefet liderliğine yeniden oynama, Kemal Kılıçdaroğlu’nu devirme hazırlıkları içindeydi.

27 NİSAN- CNN TÜRK TV: Ne tesadüf. Doğan Medya’nın TV’si Deniz Baykal’ı 27 Nisan akşamı yayına çıkardı. Kendilerine göre mesaj veriyorlardı. Laiklik üzerinde konuşmaya başlayan eski Baykal aniden karşımızdaydı.

27 Nisan e-muhtıra sonrasında yaptığı, hırçın konuşmayı unutmamıştık. İttihat- Terakki’nin genlerini taşıyan CHP zihniyeti kendini gösteriyordu... O dönemde CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal “Bu tablonun değişeceğini meydanlar gösterdi.

Müdahaleye uğrayan yönetimlere halk sahip çıkmadı. Halkımız devlet organlarıyla çatışanlara sahip çıkmaz. Bu ortamda mağduriyet yok dayatma var. Anayasa Mahkemesi 367 kararını onaylamazsa ülke çatışmaya gider” demişti.

(...)

Baykal, Genel Başkanlık’tan düşürmelerine karşın FETÖ hakkında nedense hala şüpheli.

Ortaya çıkan onca belge ve bilgiye rağmen FETÖ’YE tavır koymuyor. Açık olmuyor. Suçlamaktan kaçıyor. Çok düşündürücü.

Daha ne olsun Sayın Baykal? FETÖ seni yıktı. Katil belli. Hala, katili başla yerlerde arıyorsun. MHP’yi dizayn etmeye çalışan oligarkların yönlendirdiği FETÖ ve Aydın Doğan-Cumhuriyet- CHP-HDP bloğu ümitle çalışıyor. (...)

SONUÇ: Üst Akıl ve Oligarklar’ın hayali MHP’yi ele geçirmek, CHP-HDP bloğuna sokmak, Meral Akşener’i Genel Başkan yapmak. Belli ki, Doğan Medya, Kemal Kılıçdaroğlu’nu getirdi, götürecek. Deniz Baykal’a güveniyor. Baykal hele bir devirsin, çok sürprizler olabilir... Turbun büyüğü, İstanbul Boğaz kıyılarında ve Beykoz Konakları’nda...

Bülent Erandaç/TAKVİM

Akit Arşiv sayfasından...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23