• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye ziyaret

Yeniakit Publisher
2017-06-09 17:23:00 -
Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye ziyaret

Kılıçdaroğlu HDP Genel Merkezine yaptığı ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Demokrasinin olduğu yerde terör de olmaz. Terörün olduğu yerde demokraside olmaz. Biz terörsüz, düşünce özgürlüğüne kapı aralayan, biz düşüncelerini açıkladı diye hapishanelerinde milletvekillerinin, gazetecilerin aydınların olduğu bir Türkiye istemiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokrat Partisi (HDP) Genel Merkezini ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrasında ilk olarak HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay açıklama yaptı

Kemalbay, Kılıçdaroğlu’nun HDP Genel Merkezi ziyaretinin kamuoyu tarafından bir süredir beklediği bir buluşma olduğunu belirterek ziyaret için kendilerine teşekkür etti.

Kemalbay, dünyada bölgede ve Türkiye’de oldukça büyük kırılma anlarının yaşandığı bir dönemde bu ziyaretin gerçekleştiğini ifade ederek, "Özellikle 16 Nisan meşru olmayan anayasa referandumundan sonra demokrasi güçleri açısından ortak bir mücadele anlayışıyla yan yana gelişinin özellikle partilerin bir diyalog içinde olmasının çok büyük bir önemi ve anlamı var. Partimiz 7 Haziran seçimlerinin ardından önemli bir saldırıya uğradı. AKP iktidarı tarafından dokunulmazlıkların kaldırılması ve partimize yönelik siyasi soykırım operasyonları, meclisin iradesinin ortadan kaldırılması, 6 milyon seçmenin iradesinin yok sayılması, Türkiye’deki anti-demokratik süreç özellikle OHAL ve KHK’lerle bir gecede insanların sokağa atılması, işinden ekmeğinden edilmesi, gazetecilerin tutuklanması, çatışma ve savaş politikalarının yürürlükte olması önümüzdeki süreç açısından bizleri Türkiye’nin bu karanlık tablonun değiştirme yönünde önemli demokratik tartışmalara yan yana gelişler, fikir alış verişinde bulunmalar açısından bizlere sorumluluk yüklüyor" dedi.

Bu ziyaretin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Kemalbay "Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bu yan yana gelişler başta cezaevindeki milletvekillerimiz, eş genel başkanlarımız ve siyasi soykırım operasyonları kapsamında tutuklu bulunan partililerimizin özgürlüklerine kavuşmasına, demokrasi anlamında da bir yol kat edilmesine de hizmet eder. Önümüzdeki dönemde bizler demokrasinin ve evrensel insan hakları kriterlerinin demokratik siyasetin hayat bulması ve demokratik ilkeler etrafında toplumsal yan yana gelişler, partiler arası diyalogların da sürmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

DEMOKRASİDEN VAZGEÇEMEYİZ

Kemalbay’ın konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, güzel bir görüşmenin gerçekleştiğini ifade ederek, "Bir referandum süreci yaşadık. Bu süreçte demokrasiyi savunan kim varsa bugünde yine aynı şekilde demokrasiyi savunmalıyız. Birlikte yaşama iradesinin en güçlü şekilde ortaya konacağı rejim demokrasidir. Demokrasilerde birlikte yaşayacaksak birbirimizin düşüncelerine tahammül etmek zorundayız" dedi.

Herkesin düşüncelerini özgürce ifade edebilmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kimse düşüncelerinden ötürü hapse atılamamalı. Eğer biz demokrasiyi geliştirmezsek 21. Yüzyılın uygar dünyasından da kopmuş oluruz. O nedenle siyasal görüşlerimiz farklı olabilir. Farklı partilerde olabiliriz. Farklı meslek kuruluşlarında olabilir. Ama bir demokrasi ortak paydasında buluşmak zorundayız. Türkiye’yi uygar dünyaya taşıyacak ana omurga budur. Demokrasiden vazgeçemeyiz. Eğer bu gün Türkiye bir yarı açık cezaevine dönüşmüş ise ve bugün Türkiye OHAL kararnameleri ile yürütülüyorsa Türkiye de demokrasiden söz edilemez" sözlerine yer verdi.

TERÖRÜN OLDUĞU YERDE DEMORKASİ OLMAZ

Kılıçdaroğlu, demokrasiyi ve birlikte yaşamayı savunduklarını belirterek, "Doğuda, batıda, güneyde, kuzeyde bir arada birlikte yaşama iradesini ortaya koyarak demokrasiyi güçlendirmek istiyoruz. Hiçbir ayrım yapmıyoruz. Kişiler demokrasiden yana tavır koyuyorlarsa başımızın üstünde yeri var. Demokrasi kadar güzel bir şey yok. Şimdi demokrasinin askıya alındığı bir süreci yaşıyoruz. Tabii demokrasinin olduğu yerde terör de olmaz. Terörün olduğu yerde demokraside olmaz. Biz terörsüz, düşünce özgürlüğüne kapı aralayan, düşüncelerini açıkladı diye hapishanelerinde milletvekillerinin, gazetecilerin, aydınların olduğunu bir Türkiye de istemiyoruz. Biz işini geri istedi diye açlık grevi yapan ve hapishaneye konan öğretim üyelerinin de olmasını istemiyoruz. Böyle bir Türkiye’yi hak etmiyoruz. Yıllar yılı demokrasi mücadelesi verdik. Demokrasi mücadelesi verirken çok sayıda insan hayatını kaybetti. Demokrasi paydasından hepimiz birlikte yaşama, özgürce yaşama, irademizi ortaya koyarak bir araya gelmeliyiz" diyerek "Hep birlikte, inşallah gelecekte demokrasi türküleri söyleyerek ülkemizi yüceltiriz ve büyütürüz" temennisinde bulundu.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23