• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu'ndan Alper Taş'a milletvekilliği teklifi!

Yeniakit Publisher
2015-03-05 11:22:00 -
Kılıçdaroğlu'ndan Alper Taş'a milletvekilliği teklifi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş'a milletvekilliği önerisinde bulunduğunu açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK'te, Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında gazetecilerin sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu daha önce sürpriz bir görüşmede bir araya geldiği ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş'a milletvekiliği önerisinde bulunduğunu açıkladı.

HEDEF YÜZDE 35

Hedeflerinin yüzde 34-35 olduğunu açıklaması tepkiyle karşılanan CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu konuya da açıklık getirdi. Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin hatırlatması üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, sözlerini yineleyerek "AKP 2002'de Türkiye'nin yapısının, oyların dağılımını aşağı yukarı tahlile ediyoruz. Biz yüzde 35 oy ile iktidar oluruz. Biz bu oranı alırsak AKP iktidar olamaz. Buradan net çağrı yapıyorum. Yüzde 35'ü geçecek çabayı bütün CHP'lilerin göstermesi lazım. Başarının ölçüsü iktidar olmaktır. Oy oranımızda bir düşüş olursa, elbetteki gereği yapılır." dedi.

KILIÇDAROĞLU: ALPER TAŞ'A VEKİLLİK ÖNERDİM

Kılıçdaroğlu geçtiğimiz aylarda sürpriz bir görüşmeyle bir araya geldiği ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'a CHP'den milletvekilliği önerdiğini söyledi. CHP lideri, "Alper bey bunu kabul etmedi. Ben ısrarımı sürdüreceğim. Seçildikten sonra partisine geçebilir. Gelmesini istiyorum."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ALPER TAŞ "BHH VE KÜRT SORUNUNU KONUŞTUK" DEMİŞTİ

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eş Genel Başkanı Alper Taş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleşen görüşmelerinde seçimlerin konuşulmadığını, Birleşik Haziran Hareketi ve Kürt sorunu hakkında konuştuklarını belirtmişti.

Alper Taş, "Ben kimseyle Haziran adına görüşme yapmadım. Kimse de bana 'şu üç kişiyi milletvekili adayı olarak düşünüyoruz' demedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir görüşmememiz oldu ancak bunun ötesinde CHP ile bir seçim görüşmemiz olmamıştır. Benim üzerimden Haziran'dan kimseye adaylık teklif edilmemiş, ben de Haziran adına kimseye adaylık teklifinde bulunmamışımdır." demişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23