• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu vaat ettiği şehrin yerini kendisi de bilmiyor

Yeniakit Publisher
2015-05-23 20:28:00 - 2015-05-23 21:32:58
Kılıçdaroğlu vaat ettiği şehrin yerini kendisi de bilmiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzyılın projesi olarak açıkladığı projenin Anadolu'daki yerinin belli olmadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz Suriye ile barışı sağlayacağız ve 2 milyon Suriyeliyi de kendi ülkesine göndereceğiz. Hükümet bunun bir kısmını alıyor, 'barışı sağlayacağız' kısmını görmüyor, 'Kılıçdaroğlu Suriyelileri gönderecek' diyor. Biz savaşın ortasına elbette insanları göndermeyiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, HaberTürk televizyonunun canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yüzde 35 oy hedefinin hatırlatılarak, "CHP neden iktidara talip olamıyor?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, Türkiye'de aşırı kutuplaşmanın getirdiği bir sorun olduğunu savundu.

Bu sorunun yeni yeni çözülmeye başlandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ben olabildiğince sağlıklı, kendimize göre bir hedef koydum; yüzde 35 hedef koydum. İktidar yüzde 34'le iktidar oldu tek başına, biz onun üzerinde bir rakam telaffuz ediyoruz. Kaldı ki yüzde 36, yüzde 37, yüzde 38 daha da yüksek olabilir. Gün geçtikçe oy oranımızın arttığını ben biliyorum" açıklamasını yaptı.

VAAT ETTİĞİ ŞEHRİN YERİNİ KENDİSİ DE BİLMİYOR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Merkez Türkiye Projesinin sadece lojistik bir proje olmadığını değerlendiren Kılıçdaroğlu, projenin Anadolu'daki yerinin ise belli olmadığını söyledi.

Proje ile bir üretim üssü, bir teknopark üssü oluşturmak istediklerini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bunu gerçekleştirebilirsek, Karadeniz ile Akdeniz'i bir sefer olağanüstü bir şekilde kullanabileceğiz. 3 büyük projenin uygulandığı ülkelerde bizim gibi komşuları yok. Ekonomileri şu veya bu şekilde zarar görmüş komşuları yok. Biz dış politikayı da zaten değiştireceğimizi söyleyeceğiz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23