• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Kılıçdaroğlu lider değil'

Yeniakit Publisher
2015-10-04 11:39:00 - 2015-10-04 11:56:08
'Kılıçdaroğlu lider değil'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hocalığını da yapan Sosyoloji Profesörü Faruk Birtek, siyasetle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hocalığını da yapan Sosyoloji Profesörü Faruk Birtek, Hürriyet'e konuştu. 

BU ADAM YENİ BİR UFUK AÇMAYA ÇALIŞIYOR

Birtek, "Evvelce dediğim gibi İslamofaşizm ile mücadele vermek için ülkeme döndüğümde, Erdoğan'ın balkon konuşmasını dinleyip inandım. 'Bu adam yeni bir ufuk açmaya çalışıyor, söylediklerine kulak vermek lazım' diye düşündü. Kaldı ki referandumda hayır oyu vererek niyetimi yeterince belli ettiğimi düşünüyorum. Soruna gelince, fikir değiştirdiysem ne âlâ! Fikir değiştiremeyen insanlara acırım çünkü. Ancak başında Erdoğan'dan katiyen bu değişikliği beklemiyordum! Onu dinlemenin ötesinde bir desteğim olmadı. Cumhuriyet'e bağlılığımız birbirimizden çok farklı. Ben toplumsal plüralizme inanan bir insanım. Demokrasi de bu demek!'' dedi.

DAVUTOĞLU ÇOK ÇALIŞKANDI

Birtek, üniversite yıllarında öğrencisi olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla ilgili olarak, "çok çalışkan bir öğrenciydi. Zaten Boğaziçi'nde kötü öğrenci ne gezer?" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

TÜRKİYE'YE EN ÇOK ZARAR VEREN POLİTİKACI DENİZ BAYKAL'DIR - KILIÇDAROĞLU LİDER DEĞİL!

Deniz Baykal'ın Türkiye'ye en çok zarar veren politikacılardan biri olduğunu düşündüğüm için, Kılıçdaroğlu'nun başkanlığını parti adına büyük bir gelişme olarak gördüm. Zamanında Erdoğan'a göreli bir optimizmle bakmamın bir sebebi de budur. Bağıran politikacılardan sıtkımızın sıyrıldığı günlerde Kılıçdaroğlu bize yumuşak tavır ve sakin konuşmayla da politika yapılabileceğini gösterdi. Ama liderlik vasfı var mı dersen, yok diye cevap veririm.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23