• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Kılıçdaroğlu hafızasını kaybetmiş’

Yeniakit Publisher
2014-04-24 08:41:00 - 2014-04-24 08:58:35
‘Kılıçdaroğlu hafızasını kaybetmiş’

AK Parti milletvekili ve HAK-İŞ eski Başkanı Salim Uslu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki günkü grup toplantısında, 2010’daki 1 Mayıs kutlamalarına yüz binlerce kişinin geldiğini ve hiçbir olayın çıkmadığı yönündeki ifadelerine sert tepki gösterdi. Salim Uslu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun hafızasının kendisini yanılttığını söyledi.

NAİM TAŞBAŞI / İSTANBUL - Ak Parti milletvekili ve HAK-İŞ eski Başkanı Salim Uslu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki günkü grup toplantısında, 2010’daki 1 Mayıs kutlamalarına yüz binlerce kişinin geldiğini ve hiçbir olayın çıkmadığı yönündeki ifadelerine sert tepki gösterdi. Salim Uslu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun hafızasının kendisini yanılttığını söyledi.

TÜRK-İŞ BAŞKANINI AKM’YE KADAR KOVALADILAR

Salim Uslu, 2010’daki 1 Mayıs kutlamalarının katıldığı son 1 Mayıs olduğunu hatırlatarak, “İşçi sendikalarıyla birlikte kutlamak istememiz yönündeki bütün çabalarımıza rağmen her 1 Mayıs olaylı oldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediklerinin aksine olaylı 1 Mayıs olmuştu. Konfederasyon başkanları olarak biz konuşma yapamadık. Taksim’de işçi görüntüsü altında alana alınanların bir kısmı Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu’ya saldırdılar, kürsüye saldırarak el koydular, kürsüye bıçak atıldı, gaz sıkıldı. Mustafa Kumlu’yu Atatürk Kültür Merkezi’ne kadar kovaladılar. Mustafa Kumlu oradan ancak polis eşliğinde çıkabildi” diye konuştu.

Uslu, Hak-İş’in, söz konusu olaydan sonra bir basın açıklaması yaparak DİSK ve KESK gibi konfederasyonlarla ortak 1 Mayıs kutlamaları yapmama kararı aldıklarını hatırlattı.

TAKSİM DAYATMASINI DEMOKRATİK BULMUYORUM
ÖNE ÇIKAN VİDEO

1 Mayıs’ın Taksim’de yapılması için yapılan dayatmaları demokratik bulmadığını belirten Uslu, “Demokrasilerde nerede miting yaptığınız değil, vermiş olduğunuz mesajlar önemlidir. Geçmişteki 1 Mayıs kutlamalarına bakın, meydan kavgaları, gayri insani görüntüler hep sorun olmuştur” ifadelerini kullandı.

Uslu, “Taşeron ve geçici işçilerin problemleri gündeme getiriliyor mu, istihdamın artırılması gündeme geliyor mu? Hayır, getirilmiyor. IMF’ye hayır diyorlardı, bugün IMF ile ilişkimiz bitti ve artık IMF durağan politikalarını bize dayatamıyor. İstihdam artışı desen var. 1 Mayıs tatil olsun diyorlardı bu da 2008’de oldu. Peki, sorun ne? O zaman illaki Mayıs tatil olmalı ve Taksim’de kutlanmalı diyerek Anayasaya koyduracaksınız, böyle bir saçmalık olabilir mi?” diye sordu.

1 MAYIS’I DOLGU MALZEMESİ OLARAK KULLANIYORLAR

Uslu, BDP ile DİSK’in “1 Mayıs’ta Taksim’de olacağız” yönündeki açıklamalarını eleştirerek, “1 Mayıs’ın Taksim’de yapılması için yapılan dayatmaları demokratik bulmuyorum. Gezi eylemlerini devam ettirmek üzere derlenip toparlanmak için 1 Mayıs’ı dolgu malzemesi olarak kullanıyorlar. Bu, 1 Mayıs’ın ruhuna da haksızlıktır” dedi.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23