• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu bunlara cevap ver! Seni o kimler kurtardı?

Yeniakit Publisher
2017-11-23 08:51:00 - 2017-11-23 09:06:07
Kılıçdaroğlu bunlara cevap ver! Seni o kimler kurtardı?

Resul Kurt, bugünkü yazısında Kılıçdaroğlu’na SSK’nın başında olduğu dönemde fahiş fiyatla ve ihalesiz alım yapıp yapmadığını sordu.

Geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Jülide Sarıeroğlu, CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde SSK açığının 42 milyar olduğunu şimdilerde ise hizmet kapsamı genişletmesine rağmen 21 milyar TL olduğunu açıklamıştı. Kılıçdaroğlu ise bu açıklamaya karşı kendi döneminde en son 2 milyar 341 milyon açık olduğunu iddia etmişti.

Bakan Sarıeroğlu’nun açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen Kılıçdaroğlu’nun SSK rezaleti, Star gazetesi yazarı Resul Kurt’un da gündemindeydi. Kurt, bugünkü köşe yazısında Kılıçdaroğlu’na cevap vermesi için bir takım sorular yöneltti.

''RAHŞAN AFFI VE FETÖ'CÜ MÜFETTİŞLER SAYESİNDE KURTULDU''

Kılıçdaroğlu’na o dönemde fahiş fiyatla ve ihalesiz alım yapılıp yapmadığını soran Kurt, Kılıçdaroğlu’nun bu suçtan dolayı cezaevine girmekten Rahşan affı ve FETÖ’cü müfettişler sayesinde kurtulduğunu yazdı.

İşte Kurt’un o yazısı;
ÖNE ÇIKAN VİDEO

''1990’lı yılların sonlarında Neşter Operasyonu’nu başlatan dönemin Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, o dönemde Kılıçdaroğlu’nun savcıya verdiği ifadelerinin tamamen gerçek dışı olduğunu, o soruşturmadan Rahşan affı ile kurtulduğunu söyledi. Şimdi soruyoruz;

Sayın Kılıçdaroğlu fahiş fiyatla ve ihalesiz alım yaptınız mı? Neşter soruşturmasını yürüten eski DGM savcısı Ömer Süha Aldan’ı neden milletvekili yaptınız?

26 dolarlık stente 2.456 dolar ödediniz mi? Rahşan affı olmasaydı 1999 yılında hapse girecek miydiniz?

SSK Genel Müdürlüğü döneminizle ilgili bahse konu SGK müfettişleri tarafından 2008-2010 yıllarında yapılan soruşturmada size fahiş fiyatla ihalesiz malzeme alımı soruldu mu? Sizi aklaması için rapor hazırlama görevinin özellikle FETÖ tarafından ayarlandığı iddialarına cevabınız var mı?

Son olarak uzun süre birlikte görev yapmamıza rağmen Rehberlik ve Teftiş Kurulu’ndan (asla sızdırılmayacağını bildiğim için) istemediğim bu rapor elinize nasıl geçti? Raporu size kim verdi? Hazırlayanların önce danışmanınız vasıtasıyla size onaya getirdiği, onayınızın akabinde raporun kurula teslim edildiği iddiasına ne diyorsunuz?

Sizi önce Rahşan affı, sonra da FETÖ’cü müfettişler mi kurtardı?

Hodri meydan…. Siz, bütün danışmanlarınızla gelin, söz ben yalnız geleceğim…''

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23