• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıç: Gezi olaylarını biz çıkartmadık

Yeniakit Publisher
2015-05-06 20:45:00 - 2015-05-06 20:57:11
Kılıç: Gezi olaylarını biz çıkartmadık

Seçim çalışmalarını Samsun’da sürdüren Bakan Akif Çağatay Kılıç, Tekkeköy ilçesinde muhtarlarla kahvaltıda buluştu.

7 Haziran genel seçimleri öncesi seçim çalışmalarını memleketi Samsun'da sürdüren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Tekkeköy ilçesindeki muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Bakan Kılıç, Kılıçdaroğlu'nun 4 yıl yetki istemesini, yeni ehliyet alan birinin ailesinden bir tur araba istemesine benzetti.

"13 YILDIR GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

Kılıç, “Ortaya koyacak bir projeleri olmadığından dolayı gelip size ne anlatacaklar. ‘Onlar şunu eksik yaptı, bunu eksik yaptı’ diyecekler. Arkadaşlar biz 13 yıldır gece demeden, gündüz demeden çalışıyoruz. Sadece duble yolla ilgili çalışmaları hatırlayın. Sahil yolundan Ordu’ya, Giresun’a, Trabzon’a, Artvin’e, Rize’ye, Sinop’a gideniniz vardı. Eskiden nasıl gidiyordunuz, şimdi nasıl gidiyorsunuz. Diyorlar ki, ‘onlar sizin işinizdi, yapmak durumundaydınız.’ Bunlar devleti yönetenlerin görevidir. İtirazım yok. Ama siz niye yapmadınız 70 küsür senedir. O zaman bizim 13 senedir yaptıklarımızı da bir görün" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu geçtiğimiz günlerde televizyonda seyrettiğini anlattı. Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

GEZİ OLAYLARINI BİZ ÇIKARTMADIK

“Kılıçdaroğlu diyor ki, ‘kimse de sizi engellemeye kalkmadı.’ Herhalde siyaset tarihini unuttular. Kapatma davası kime açıldı, 367 engeli kime getirildi, cezaevine zamanında kim girdi? Anayasa değişikliği konusunda engelleri ben mi koydum, AK Parti mi koydu? Bunlar hep muhalefet tarafından engellenen şeylerdi. Engellemeseydiniz, gelseydiniz beraber yapsaydık. Biz ‘beraber yapalım’ diyoruz. Ama şimdi ‘13 yıldır size kimse engel çıkartmadı’ derseniz, e-muhtırayı da biz kendi kendimize vermedik. Gezi olaylarını biz çıkartmadık. O zaman Meclis’te niye zamanında 367 konusunda dikildiniz, hani engel yoktu? Samimi değiller.

BAŞÖRTÜSÜNÜN ÜNİVERSİTELERDE SERBEST BIRAKILMASI

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı seçimi noktasındaki o süreçte kim engelleme yaptı. Herhalde hafıza-i beşer şaştı. Söyle bir son 13 yıla bir baksın, kim engelleri çıkartmış. Sadece son 4 yıla bakalım. Bizim şu andaki 24. Dönem milletvekilleri olarak Meclis’te karşılaştıklarımıza bakalım. Kürsüyü biz mi işgal ettik? Kanunların çıkmaması için, engellemek için, gelişimi engellemek için biz mi kendi kendimize engeller koyduk. TBMM’den 411 oylan başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılması konusunda biz kararı çıkarttık.

'ARTIK MUHTAR BİLE OLAMAZ' DEMİŞLERDİ

Yine bir medya gurubu zamanında ‘Artık muhtar bile olamaz’ demişlerdi. Ettiği sözün içerisinde aslında muhtarlarımıza karşı bakışını ortaya koydu. Burada muhtarlarımız da bir hakaret var. Aynı gazete, aynı medya gurubu ‘411 el kaosa kalktı’ diye yazdı. Niye, eşimizi, bacılarımızın, çocuklarımızın başörtülü ile üniversiteye girmesi kaosa neden oluyormuş. Biz bunu 2 sene önce kaldırdık. Türkiye’de herhangi bir şey mi oldu. Tam aksine herkes serbest. Şimdi başörtülü kardeşimizde, başörtüsüz kardeşimizde el ele, kol kola, yan yana okuluna gidiyor. Kimsenin de kimseyle bir derdi yok. İşte ‘sizin önünüze kimse engel çıkartmadı’ diyor ya, bu işin karşısında duranların içerisinde o arkadaşta vardı, o beyefendi de vardı. Bunları hatırlamıyor, unuttu. Biz hatırlatmakla mükellefiz. Hatırlayacaklar, çok şey hatırlayacak.”

Konuşmasında muhalefet partilerine özellikle de Kılıçdaroğlu’na yüklenmeyi sürdüren Bakan Çağatay Kılıç, Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletten 4 yıl istediğini hatırlattı. Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

ARABA BENZETMESİ

“Şimdi çok enteresan bir söylem daha var. Neymiş ‘bize 4 yıllığına müsaade edin’ Burada büyüklerimiz var. Gençler ehliyetleri ilk almaya başladıklarında veya ehliyet sonrası ‘baba-anne şu anahtarı verin de bir tur atayım gelim’ derler. 4 yıllığına turatmaya mı benziyor bu iş. 4 yıl duracak, kasayı boşaltacak sonra ‘istemezseniz seçmezseniz’. Peki, verdiğin zarar ne olacak. Arabanın benzini bitti. Gittin IMF’ye getirdin. Araba gitti bir yere sürttü, direksiyon, rot-balans kaydı. Ondan sonra ‘ben 4 senede yapacağımı yaptım.’ Kusura bakmayın, bu millet bu işin altını da görür, gerçeğini de görür, bunların sadece söylem olduğunu da görür. Biz bu ülkede çok enteresan vaatlerde bulunanları da gördük.

2023, 2053, 2071 HEDEFLERİ

Şimdi onların yerlerinde esintiler var. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Biz Türkiye’deki ekonomik güçten, varlıklarımızdan, tüm vatandaşlarımızın eşit şekilde faydalanması için gece-gündüz çaba sarf ediyoruz. Bir takım dengeler vardır. Ekonomide de dengeler vardır, devlet yönetiminde de dengeler vardır. Biz bu dengeleri gözeterek, dikkatli olarak 2023, 2053, 2071 hedeflerine doğru yürüyoruz.

YENİ ANAYASA

Onun için diyoruz ki, Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Hiç bunlardan bahsetmiyorlar. Zaten Türkiye’nin önündeki kısıtlayan anayasayı aştığı zaman, sistem engellerini kaldırdığımız zaman Türkiye’yi tutana aşk olsun. Siyasetin görevi ülkenin geleceğinin önünü açmaktır.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23