• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kıbrıs'tan ucuz ev almanın yolu

Yeniakit Publisher
2015-10-26 08:24:00 -
Kıbrıs'tan ucuz ev almanın yolu

Yabancıların Türkiye'den konut alımı kadar Türk yatırımcıların yurt dışı yatırımları da devam ediyor.

Türkler, dünyanın farklı yerlerinden gayrimenkul satın alma şansına sahip. Türkler'in yurtdışı yatırımlarında eğitim ve iş gibi koşulların dışında düşük konut bedeli ve yüksek kira getirisi öne çıkıyor. Piyasa şartlarına göre ev fiyatlarının düşük, kiraların yüksek olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bu alandaki beklentileri karşılıyor.


Prim potansiyeli yüksek olan Kıbrıs'ta ofis açan Era Gayrimenkul, brokerler toplantısını Girne'de gerçekleştirdi. Era Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Türk yatırımcının KKTC'ye ilgisinin hızlanarak artacağını dile getirdi. Piyasası bakir olan emlak konusunda kurumsallaşma sürecinde olan Kıbrıs'ta ofis açtıklarını belirten Ekşioğlu: 'Türkler'e yılda 10-15 bin konut satılması hedeflenen Kıbrıs'ta biz de satışlara aracılık edeceğiz" mesajı verdi.


Ekişoğlu, KKTC'de yabancıya yapılan satışlarda İngilizlerin başı çektiğini belirterek, ''Senede 15-20 bin konut İngilizlere satılıyor. İkinci sırayı yaklaşık 3 bin konutun satıldığı Türkler alıyor. KKTC'de 35 bin sterline (155 bin lira) 2+1 tipi konut satın almak mümkün. Böyle bir konuttan en az 250 sterlin yani bin 1.100 lira kira geliri elde ediliyor. 56 bin sterline satın alınan ve 250 bin liraya denk gelen sosyal tesisli bir evin kira getirisi ise en az 400 sterlin (1.800 lira) seviyesinde.

Era Gayrimenkul'ün Girne temsilciliğinin portföyündeki mülkler ise satın alınabilir seviyelerden alıcı bekliyor.

Oturum izni bekleniyor
ÖNE ÇIKAN VİDEO

KKTC'den ev alan Türkler için şu an yüksek kira getirisinin dışında başka bir avantaj bulunmuyor. Evi olana uzun süreli oturum izni ve vatandaşlık gibi konularda hükümetin çalışmalar olduğunu belirten Era Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan ise "Ancak uzun süreli oturum ve çalışma izni gibi avantajların konuşuluyor olması da bölgeye ilgiyi artırıyor bilgisini verdi.


Avrupa'daki konut fiyatları ile karşılaştırıldığında Kuzey Kıbrıs'ın çok daha ucuz olduğunu belirten Baygan, "Oturum ve yatınm için satın alınan evlerin yanı sıra yazlık olarak kullanmak üzere de evlere ciddi bir talep var. Kıbrıs'ta İngilizlerin dışında yazlık alan Avrupalıların sayısı da sürekli artıyor. Kuzey Kıbrıs'taki yazlık evlerin en büyük avantajı fiyatının uygun olması" dedi.


emlakrehberi / 26 Ekim 2015

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23