• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kerkük valisi Irak'ı düşman ilan etti

Yeniakit Publisher
2017-10-13 11:31:00 -
Kerkük valisi Irak'ı düşman ilan etti

Terör destekçisi Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, Bağdat’ın, güç kullanmak yerine sorunların çözümü için başka bir yol bulmasının daha iyi olacağını söyledi.

Kentteki bazı mahallelere ziyarette bulunduktan sonra sabaha karşı Rahimawa Mahallesi’nde basın toplantısı düzenleyen terör örgütü PKK destekçisi Kerkük Valisi Kerim, “Kerküklüler kentlerini çok sever ve savunmak için kendilerini feda etmeye her zaman hazırdırlar” dedi.

Bir yıl önce bu ay içinde DAEŞ’in Kerküklüler ve peşmerge tarafından yenilgiye uğratıldığını belirten Kerim, “Bu yüzden Bağdat’ın güç kullanmak yerine sorunların çözümü için başka bir yol bulması daha iyi olur” ifadesini kullandı.

Vali Kerim sözlerini şöyle sürdürdü:

“Referandumun yapıldığı günden beri Bağdat hergün bir açıklama yapıyor, Irak Başbakanı hergün yeni bir talepte bulunuyor. Ancak Kürtlerin sadece tek bir talebi var. Savaşmak istemiyoruz, sorunları barşıçıl şekilde çözmek istiyoruz. Bağdat her halükarda Kerkük’te güç oluşturmak istiyor. Kerküklüler bunu asla kabul etmez.”

Savaş istemediklerini belirten Vali Kerim, “Ancak halkımız, ne zaman saldırıya uğradıysa, düşmana karşı koymuştur” vurgusunda bulundu.

DAEŞ’in Beşir köyü yakınlarındaki hareketliliği sonrası peşmerge mevizlerini ziyaret eden Kerim, “Bağdat hep, DAEŞ’in son bulmasından sonra peşmerge tarafından alınan bölgeleri geri almak niyetinde olmuştur” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23