• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kentsel dönüşümün parlayan yıldızı

Yeniakit Publisher
2017-12-17 11:10:03 - 2017-12-17 11:10:02
Kentsel dönüşümün parlayan yıldızı

Gaziosmanpaşa’nın başarılı Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, yeni projelerini ve gerçekleştirmek istedikleri faaliyetleri Yeni Akit’e anlattı.

İstanbul’da kentsel dönüşümün öncü ilçesi olan Gaziosmanpaşa’nın başarılı Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, yeni projelerini ve gerçekleştirmek istedikleri faaliyetleri Yeni Akit’e anlattı. 

Sosyal Belediyecilik alanında da ilklere imza atarak sayısız ödüller alan Usta ”Kişiye özel belediyecilik anlayışıyla halkımızın ihtiyaçlarını doğru tespit ederek bu doğrultuda çalışıyoruz. Yapılan bütün çalışmalar, vatandaşlarımızla yürüttüğümüz ortak çabanın ürünüdür. Gaziosmanpaşa’yı halkımızla el ele vererek yönetiyoruz” dedi. 

Gaziosmanpaşa’nın, İstanbul’un en eski yerleşim yerleri arasında yer aldığına dikkat çeken başkan Tahsin Usta, “İlçemizdeki çarpık kentleşmeyi ortadan kaldıracak önlemler almak istiyoruz. İlçemizin ihtiyaçlarını ve halkımızın beklentilerini çok iyi biliyoruz. Bunların başında kentsel dönüşüm geliyor. Bu konu, 2023 vizyonumuzda da önemli yer tutuyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşvikleriyle Türkiye’de çok önemli dönüşüm faaliyetleri başlatıldı. Biz de hazırladığımız ve uygulamaya başladığımız dev projelerle kentsel dönüşümün öncü ilçesi konumundayız. İnşallah bu projeler tamamlandığında hem Gaziosmanpaşa’mızı, tercih edilen ilçe konumuna getireceğiz hem de İstanbul’umuzun değerine değer katacağız” dedi.

YENİDEN İNŞA EDİYORUZ

7 farklı bölgede 7 dev kentsel dönüşüm projemizin yapımına devam ediyoruz” diyen Usta, “Bu 7 projenin arasında ülkemizde tek seferde yapılan en büyük kentsel dönüşüm projesi de yer alıyor. Hazırladığımız projelerde kentsel dönüşüm planı içerisine dâhil ettiğimiz alanlar, ilçemizin yüzde 40’ına tekabül ediyor. Bir bakıma Gaziosmanpaşa’yı yeniden inşa ediyoruz. Beklenen büyük Marmara depremi öncesinde yapılarımızın sağlamlığını arttırmış olacağız. Bu sayede depreme daha hazırlıklı bir ilçe olmayı amaçlıyoruz. Sadece yapılarımızı değil, yollarımızı da yeniliyoruz” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ULAŞIM SORUNU OLMAYAN İLÇE

Usta, şöyle devam etti: Gaziosmanpaşa, İstanbul’un en yoğun ilçeleri arasında yer alıyor. Gaziosmanpaşa’da ulaşımı rahatlatmak için İstanbul Büyükşehir Belediyemizle koordineli bir biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hali hazırda Habibler-Topkapı raylı sistem hattı ilçemizden geçiyor. Yapım çalışmaları devam eden 3 yeni metro hattımız da tamamlandığında, Gaziosmanpaşa 4 raylı sistem hattı ile ulaşımda merkezi konuma gelecek. Gaziosmanpaşa ile Eyüp arasındaki araç trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan Gaziosmanpaşa Caddesi tünel çalışmalarımıza da başladık. Eyüp üzerinden gelen araçlar ilçe meydanına girmek zorunda kalarak hem yolu 2 km uzatmış hem de trafikte zaman kaybı yaşamış oluyorlar. Yapılacak tünelle birlikte bu yol 150 metreye kadar düşecek ve vatandaşlarımız Gaziosmanpaşa Caddesine trafiğe takılmadan rahatça ulaşabilecek.

GENÇLİĞE YATIRIM GELECEĞE YATIRIMDIR

Bizim bilgili, kültürlü ve donanımlı yetişen nesillere ihtiyacımız var. Bu nedenle eğitime çok önem veriyoruz. Bilgi evleri ve Gençlik Merkezi’mizde uygulamalı kurslar düzenliyoruz. Bilgi evlerimizde eğitim gören öğrencilerimize bilişim ve yazılım eğitimlerinin verildiği ROBOGOP Projesi’ni hayata geçirdik. Bu sayede 7-15 yaş arası 2 bin çocuğumuza kodlama, robotik ve üç boyutlu tasarım gibi alanlarda uygulamalı eğitim veriyoruz. İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize uyguladığımız “Sporda Yetenek Testi” ile onları yetenekli oldukları spor dallarına yönlendiriyoruz. 

Kentsel dönüşüm planımıza dahil ettiğimiz 25 yeni okulumuzu ilçemize kazandıracağız. Mevcut okul bahçelerimizi düzenleyerek öğrencilerimiz için en uygun hale getirdik ve okullarımıza kapalı spor salonları yaptık. İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzu da bulunan Kemal Şeker Spor Kompleksi’nin açılışını gerçekleştirmek üzereyiz. Küçükköy Spor Kompleksi ve Gençlik Merkezi’ni de tamamlıyoruz. Yeni tesislerimizle birlikte çocuklarımızı ve gençlerimizi spora teşvik ediyoruz.

“ÇAT KAPI HİZMET”

Kişiye özel belediyecilik anlayışından hareketle “Çat Kapı Hizmet” projemizi hayata geçirdik. Bu projemiz de çok takdir gördü ve ödüller aldı. Burada ekiplerimiz, Gaziosmanpaşalı ailelerimizin evlerine çat kapı ziyaretlerde bulunuyorlar. Bu ziyaretlerde hem ailelerimizi daha yakından tanıma fırsatı buluyor hem de onların taleplerini dinleyerek ihtiyaçları doğrultusunda hizmetlerde bulunuyoruz. Bu kapsamda, yaşlı hastalarımızın ücretsiz olarak hastanelere taşınması, ücretsiz ambulans hizmetleri, ailelerimizin yeni doğan bebeklerine hediye takdimleri, kimsesizlere evde temizlik hizmeti gibi birçok hizmet sürdürüyoruz.

Daha Güzel Daha Yeşil Daha Renkli Bir Çevre

Ortak yaşam alanlarını ferahlatmak amacıyla yaptığımız çevre yatırımları ile Gaziosmanpaşa’nın çehresini değiştiriyoruz. Master planımızı hayata geçirirken yeşil alanlarımızı artırarak vatandaşlarımıza kaliteli yaşam alanları sunuyoruz. Bu kapsamda Ali Bey Barajı Mesire Alanı projemizin çalışmalarına başladık. Sosyal ve kültürel aktivitelerin merkezi olacak bu yeni mesire alanımızda halkımız, bir çok imkana kavuşacak. Koşu parkurundan piknik alanlarına, çocuk parklarından sosyal etkinlik alanlarına kadar halkımızın tamamına hitap eden bir konsept olacak. Doğal orman yapısı şeklinde ağaçlarla süslü mesire alanımızda ayrıca seyir kulesi ve şelale de yer alacak. Projemiz tamamlandığında sadece Gaziosmanpaşa’mızın değil tüm İstanbul’umuzun gözde mekanlarından biri olacak. Halkımızın doğayla iç içe kalabilecekleri bir alana sahip olacağız. Bu çalışmalarımızın yanı sıra mahalle parklarımızı ve açık spor alanlarımızı yenileyerek sayılarını artırdık. Caddeler ve meydanlarımızdaki yenileme ve altyapı çalışmalarımız ise devam ediyor.

SOSYAL BELDİYECİLİKTE LİDER İLÇE

Sosyal belediyecilik alanında birçok projemiz ulusal ve uluslararası ödüllere layık görüldü. ‘Umudun Çocukları Projesi’ ile ülkemizde ilk kez uygulanan bir projeyi hayata geçirdik. Uzman ekiplerimiz, suça itilmiş 14-18 yaş aralığındaki gençlerin aileleriyle görüşüyor. Onları Halk Eğitim Merkezi’nde 3 ay süren meslek eğitim kurslarına alıyoruz. Kurs bitiminde Gaziosmanpaşa’daki kentsel dönüşüm projelerinde istihdam ederek topluma kazandırıyoruz.

 

 

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23