• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kemal Kılıçdaroğlu'na tarih dersi verdi!

Yeniakit Publisher
2017-09-08 11:03:00 -
Kemal Kılıçdaroğlu'na tarih dersi verdi!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Bilkent Otel'de düzenlenen "Eğitimin Üç Şartı, Bilimsellik, Laiklik, Adalet" sloganlı çalıştayın açılış konuşmasını yaptı.

Partisinin çalıştayında Osmanlı döneminden bahseden Kılıçdaroğlu, o dönemde taassup, cehalet ve karanlık içerisinde olduğumuzu iddia ederek uzun uzun anlattı. Habertürk yazarı tarihçi Murat Bardakçı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği hatalı örnekleri tek tek ortaya döktü. 

KILIÇDAROĞLU: TAKYÜDDİN'İN RASATANESİ FETVA İLE YIKILDI

Kılıçdaroğlu: Fatih’in İstanbul’a çağırdığı Takiyüddin’iÜçüncü Selim’in müneccimbaşılığa getirdiğini, sinüs, kosinüs ve tanjantıKopernik’ten önce Takiyüddin’in kullandığını, Galata Kulesi’nde gözlemler yaptığını, sonra bir rasathane kurduğunu ama rasathanenin fetva ile yıkıldığını anlattı.

TAKYÜDDİN'DEN İKİ ASIR SONRA YAŞAMIŞ!!!

Kemal Bey’in bahsettiği Takiyüddin 1520’lerde dünyaya geliyor, hayattan 1585’te ayrılıyor, Üçüncü Selim ise 1789 ile 1807 arasında hüküm sürüyor, yani Takiyüddin’den nerede ise iki asır sonra yaşıyor ama ne yapıyor, ediyor bilinmez, belki bir çeşit zaman makinesi kullanıp yahut tayy-ı zaman yapıp iki asır geriye gidiyor ve Takiyüddün’i müneccimbaşı tayin ediyor!
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CHP liderinin hataları bu kadarla kalmış olsa oturup şükredin!

Kılıçdaroğlu konuşmasında Kopernik’ten de sözediyor, büyük bir âlim olan Takiyüddin’in sinüs, kosinüs ve tanjantı Kopernik’ten önce kullandığını anlatıyordu...

Ama o da ne? Kopernik bizim Takiyüddin’den sonra değil, önce yaşıyor; Takiyüddin’in dünyaya gelmesinden elli sene önce, 1473’te doğuyor ve 1543’te öldüğünde de Takiyüddin henüz yirmili yaşlarında bulunuyor... Ama bu Kopernik dedikleri âdem kâhin değil matematikçi ve astronom olduğu için seneler sonra Takiyüddin diye birinin çıkacağını ve sinüs, kosinüs yahut tanjant bahislerinde kendisine nal toplatacağını göremiyor!

OKUR-YAZAR ORANI DA YALAN

“Aman da nasıl cahil bir toplumuz” demeye bayılan zevâtın Osmanlı’da okur-yazarlık konusunda senelerdir söylediklerine cevap vermekten dilimde tüy bittiği için, Kılıçdaroğlu’nun bu güruhun iddialarının tekrarı olan sözleri hakkında sadece bir-iki hususu hatırlatmakla yetineceğim: 19. asır Osmanlı İmparatorluğu’nda erkeklerin okur-yazarlık oranı yüzde beş olabilir de, ama olmayabilir de! Zira bu konuda Kemal Bey’in iddia ettiği gibi bir istatistik yoktur! Hele bu oranın kadınlarda “binde sekiz”olduğunu ortaya çıkartacak, yani çok geniş bir alan araştırmasına ihtiyaç gösterecek bir çalışma hiç yapılmamıştır!

HATALARLA DOLU BİR EĞİTİM ÇALIŞTAYI

Kemal Kılıçdaroğlu’nun hemen her tarafı hatâlarla mâlûl olan, üstelik “Eğitim Çalıştayı” dedikleri yerde yapılan bu konuşmasını hangi tarih ve kültür fukarası danışmanının yazıp verdiğini bilmiyorum. Ama kabahati sadece o danışmanın üzerine yıkmak doğru olmaz, zira cehaletten, taassuptan ve aydınlanmadan bahseden bir lider Türkiye’de aydınlanma tarihinde çok önemli yeri olan Üçüncü Selim’in ne zaman yaşadığından bîhaber ise danışmanın kabahati yoktur ve ortada tencere ile kapak misâli mükemmel bir uyum mevcuttur!

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23