• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kemal Kılıçdaroğlu millete çok rahat yalan söylüyor

Yeniakit Publisher
2017-03-28 07:02:00 -
Kemal Kılıçdaroğlu millete çok rahat yalan söylüyor

18 maddelik anayasa değişikliği teklifi için yapılacak referanduma 20 gün kala liderlerin miting performanslarını değerlendiren Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, “Kılıçdaroğlu, toplumu kin ve nefrete kışkırtıyor” derken Dumlupınar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Barış Adıbelli ise, “Kılıçdaroğlu ve CHP, her zamanki gibi statükodan yana” dedi.

HAKAN ÖZTÜRK / ANKARAKılıçdaroğlu’nun performansını değerlendiren Sofuoğlu, “Etkileyici konuşmak isterken sürekli hatalar yapıyor. Yaptığı konuşmalarda bir bakıma kendi ayağına kurşun sıkıyor. Yaptığı gaflarla skandal açıklamalara imza atıyor ve bu skandal açıklamaları sürekli tekrar ediyor. Konuşmasının daha etkili olabileceğini düşünerek ‘Lokantacılar, muhtarlıklar kapatılabilir’ diyerek kendinin dahi altınına dolduramayacağı örnekler sıralıyor. Kılıçdaroğlu, çok rahatlıkla yalan söylüyor. Halkın yanlış anlayabileceği cümleleri bilerek kullanıyor ve bu anlamda halka hakarette etmiş oluyor. Muhatap olduğu liderlere yönelik saygısızca ifadeler kullanıyor. Toplumu kin ve nefrete kışkırtıyor” diye konuştu.   

KILIÇDAROĞLU STATÜKODAN YANA 

Yrd. Doç. Dr. Barış Adıbelli ise, “CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu her zaman statükodan yana söylemlerde bulunarak kolaycılığa kaçıyor. CHP, Türkiye’nin kuruluşunda yer aldığını iddia ettiği için statüko yani kuruluş felsefesinden yana tavrını ortaya koyuyor. Statükodan yana siyaset yapan Kılıçdaroğlu’nun kullandığı malzeme sınırlı olduğu için sürekli tekrara düşüyor ve yeni bir söylem geliştiremiyor. Kılıçdaroğlu’nun ‘gaf’ olarak değerlendirilen konuşmalarına bakıldığında başkanlığa doğru meyil ettiğini görürsünüz” dedi.  

 
Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23