• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kazakistan'dan Türk yatırımcılara davet

Yeniakit Publisher
2017-05-30 12:17:48 -
Kazakistan'dan Türk yatırımcılara davet

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Saparbekuli, "Türk yatırımcıları her alanda ülkemize davet ediyoruz" dedi.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuli, ülkelerinin özellikle yabancı yatırımcılara önemli teşvikler sağladığını belirterek, "Türk yatırımcıları her alanda ülkemize davet ediyoruz." dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (ATSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Oda'yı ziyaret eden Büyükelçi Saparbekuli ile ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, karşılıklı iş birliği çalışmaları üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Saparbekuli, ülke olarak Antalya'nın seracılık üretimindeki bilgi ve becerilerinden faydalanmak istediklerini ifade etti. Antalya'dan yatırımcıları ülkelerinde ağırlayarak, teşvik ve yatırımlarla ilgili bilgi vermek istediklerini vurgulayan Saparbekuli, Kazakistan'ın özellikle yabancı yatırımcılara önemli teşvikler sağladığını belirtti.

Saparbekuli, söz konusu teşviklerden yararlanmanın hem yatırımcılar hem de kendileri için avantaj sağlayacağını kaydetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Büyükelçi Saparbekuli, "İnşaat sektöründen önemli firmalar uzun yıllardır ülkemizde yatırımlar yapıyor. Bu yatırımcılar ülkemizin sembol inşaatlarına imza atıyorlar. Türk yatırımcıları her alanda ülkemize davet ediyoruz." çağrısında bulundu.

2017 yılında, EXPO'ya ev sahipliği yapacaklarına değinen Saparbekuli, Türkiye'nin de EXPO 2016 Antalya'yı başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini vurguladı."Antalya ekonomisi turizm ve tarım odaklı"

ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İssi de kent ekonomisi hakkında bilgi vererek, odanın 40 bini aşkın üyesi bulunduğunu, üyeler içerisinde 112 de Kazak ortaklı firmanın yer aldığını kaydetti.

Kazakistan'ın, Antalya ekonomisi için önemli bir ülke olduğuna dikkati çeken İssi, Antalya'nın tarım ve turizm açısından Türkiye'nin önemli kenti olduğunu anlattı.

Antalya'nın turizm ve tarım odaklı ilerleyen bir ekonomiye sahip olduğunu vurgulayan İssi, "Antalya son iki senede yaşanan olumsuz gelişmelerden sonra turizmde büyük kayıplar yaşadı. Ancak bundan önceki dönemde 12 milyonu aşkın turist ağırlayan bir kentti. Hedefimiz, turizm olarak bu rakamları yeniden yakalamak." değerlendirmesinde bulundu.

İssi, kentin Türkiye'nin yaş sebze ve meyve deposu olduğunu, özellikle örtü altı tarım üretiminde çok büyük yatırımlara sahip olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23