• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kaybolmayan 'sevgi izi'

Yeniakit Publisher
2016-05-26 01:27:00 -
Kaybolmayan 'sevgi izi'

‘Sevgi İzi’ projesi kapsamında Kağıthane Belediyesi ilçedeki zihinsel engelli, alzheimer ve benzer hastalıklara sahip kişilerin kaybolmalarını engellemek için, bu kişilerin koluna özel numaralardan oluşan bir dövme yaptırdı.

Bir televizyon kanalındaki program yapımcıları tarafından başlatılan ve daha sonra da ulusal ölçekte kabul gören ‘Sevgi İzi’ projesine Kağıthane Belediyesi de dahil olarak, ilçede yaşayan özel çocuk ve kişilerin koluna kaybolduklarında çabuk bulunabilmeleri için dövme yaptırıldı. Kağıthane Belediyesi Hasbahçe Mesire alanında proje kapsamında başlatılan çalışmayla zihinsel engelli, alzheimer, down sendromlu, otizm gibi rahatsızlıkları bulunan engelli vatandaşların koluna isimlerine göre belirlenmiş numaralar dövme makinesiyle yazıldı. Koluna ‘sevgi izi’ uygulanan kişiyle ilgili bilgiler  emniyet mensuplarına verilerek, numarası üzerinden sisteme kaydedildi. Engelli kişilerin kaybolmasını önleyecek proje kapsamında yapılan çalışmaya Kağıthane’de yaşayan engelli aileleri yoğun katılım gösterdi.

Sevgi İzi Projesi Nedir?

 "Sevgi İzi" adlı proje sayesinde zihinsel engelli, alzheimer ve benzeri rahatsızlıkları bulunan ve kaybolma ihtimalleri yüksek olan kişilere daha çabuk ulaşılması sağlanacak. Projeye göre, kaybolma ihtimali yüksek olan kişilerin koluna "Sevgi İzi"ni belirten bir rakam işleniyor. Bu rakamla www.benibuldular. com'a kayıt yaptırılıyor. Kişi kaybolduğunda kolundaki bu Sevgi İzi'ni görenlerin bu siteye bildirmeleri halinde yakınlarına hemen ulaşılması sağlanıyor.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Dövme Yaptırmaktan Korkan Çocukları Başkan Kılıç İkna Etti

Sevgi İzi projesine destek veren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yapılan dövme çalışması sırasında aileleri yalnız bırakmadı. Alan içerisinde yapılan çalışmalar sırasında Başkan Kılıç, dövme makinesinden korkan engelli çocukları ikna etmeye çalıştı. Başkan Kılıç, çocukların yanına oturarak onlarla sohbet etti. Başkan Kılıç’ın ve ailelerin dövme makinesinin iğnesinden korkan engellileri ikna etme çalışmaları bir hayli zor geçti. Çocukların dövme yaptığı sırada proje hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Kılıç, “Sevgi izi projesiyle zihinsel engelli, Alzheimer hastalarına, kendilerini ifade edemeyenlerin bileklerine bir numara koyuyoruz. Emniyet tarafından takip edilen numara sayesinde kayboldukları zaman kendilerini ifade edemedikleri zaman o numara sayesinde hemen ailelerine ulaştırılıyor. Böylece çocuklarımızın saatlerce, bazen de günlerce sokakta kalmasının önüne geçiyoruz. 100’e yakın çocuğumuzla bu çalışmayı sürdürüyoruz” dedi.

Engelli Yakınları ‘Sevgi İzi’ Projesine Yoğun Katılım Gösterdi

Projeye Kağıthane’de oturan engelli aileleri yoğun ilgi göstererek, özel çocuklarını koluna dövme yaptırmak için mesire alanına getirdi. Sevgi izi projesinden oldukça memnun olduğunu dile getirerek Alzheimer hastalığını anlatan Hasan Sayar, “Benim bu kadar iyi olmamı sağlayan eşim, onun yardımı olmasa ben çoktan kaybolmuştum. Alzheimer hastalığı kadar pis bir hastalık yok’ diye konuştu. Daha önce Alzheimer hastası olan eşinin kaybolduğunu söyleyen Hacer Sayar ise, “Daha önce eşim Kartal’da kayboldu. Sonra da biz dedik ki en azından böyle bir durum olsun. Artık uzak bir yere yollamıyoruz. Artık eşimin gittiği yer belli, oradan otobüse ya da trene binip bir yerlere gitmiyor. Ama eşim oldu ya kafası esince gidebilir, her ihtimale karşı hazırlıklı olalım istedik” şeklinde konuş

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23