• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kaya: Ellerinde resimlerle beni aradılar

Yeniakit Publisher
2017-03-17 13:59:00 -
Kaya: Ellerinde resimlerle beni aradılar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "Roterdam’a giderken konvoyumu durdurdular, ellerinde resimlerle beni aradılar. Teröristmiş gibi çevik polislerle beni aradılar" dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Denizlide kadın sivil toplum kuruluşları ile kahvaltıda bir araya geldi. Konuşmasına referandum sürecine yer veren Zeybekci, sistem değişikliğinin sadece AK Parti meselesi değil topyekün milletin meselesi olduğunu söyledi.

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ise Hollanda’da yaşananların ardından yanında duran tüm kadınlara teşekkür etti.

"BU ÜLKEYE SAHİP ÇIKTINIZ"

Nene Hatun’un torunları olduklarını 15 Temmuz’da gösterdiklerini aktaran Bakan Kaya, "O gece Denizli kadın kardeşlerimizde meydanlara inmişti, demokrasiden yana millet iradesinden yana olduğunu 15 Temmuz’da gösterdi. 15 Temmuz’dan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak, sizler bu ülkeye sahip çıktınız. 15 Temmuz sonrasında da Avrupa ne yapacağını şaşırdı, ‘geçmiş olsun’ demeye geciktiler, biz aslında dünyaya demokrasinin ne olduğunu göstermiş olduk. 16 Nisan’da yapılacak referandum için il il Türkiye’de dolaşıyorsak, Avrupa’da vatandaşlarımıza da bunu anlatmaya gittik" ifadelerini kaydetti.

"UTANÇ GECESİ"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hollanda’da iptal edilen toplantılarına da değinen Bakan Kaya, "Geçtiğimiz hafta Hollanda’da salon iptal edildi. Perşembe akşamından planımızı yapmıştım, Dışişleri Bakanlığımız ile konuşarak programımızı yaptık. Önce Almanya’da vatandaşlarımızla çok güzel toplantı yaptık, kara yolu ile Roterdam’a giderken konvoyumu durdurdular, ellerinde resimlerle beni aradılar. Teröristmiş gibi çevik polislerle beni aradılar. 12 saat boyunca bizi orada durdurdular, bir kadın olarak anlayamadım. Hollanda diplomatik bir krize imza attı. Bir kadın bakanı saatlerce birlikte, 2’si kadın 4 korumam vardı ve korumalarımın silahı bile yoktu. Hollanda utanç gecesi yaşattı. 16 Nisan’da bir demokrasi dersi vereceğiz. Avrupa’da hayır kampanyalarına izin verildi, PKK’nın kampanyalarına izin verilirken evet kampanyalarının önü kesiliyor. Bunu sakin bir kafa ile düşünmek lazım. Denizlili hanım kardeşlerim 16 Nisan’a kadar kapı kapı dolaşarak evet oylarını artırmalılar" diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23