• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katillerin geçmişinde yatan şok gerçek

Yeniakit Publisher
2015-02-28 22:06:00 - 2015-02-28 22:10:38
Katillerin geçmişinde yatan şok gerçek

Yapılan araştırmalar sonucunda çocuk istismarında bulunan ailelerin yüzde 88’inin hayvanlara da eziyet ettiğini söyleyen Adli Tıp Uzmanı Sevil Atasoy, Avrupa ve ABD’de birçok ilkokulda çocuklara havyan sevgisinin aşılanması için çeşitli dersler verildiğini belirtti.

Adli Tıp Uzmanı ve Suç Önleme ve Denetleme Stratejileri Merkezi Başkanı Sevil Atasoy yaptığı açıklamada, Türkiye’de hayvan hakları konusunda önemli adımlar atıldığını, ancak yine de Türkiye’deki bu adımların yetersiz kaldığını vurguladı. Sevil Atasoy, “hayvana eziyet-insana eziyet” ilişkisinin bilimsel olarak da kanıtlandığını kaydetti. Araştırmaların, çocuk istismarında bulunan ailelerin yüzde 88’inin, hayvanlara da eziyet ettiğini, hatta öldürdüğünü ortaya koyduğunu ifade eden Atasoy, “Bu yüzden Avrupa ve ABD’de birçok ilkokulda, ‘hayvan sevgisi dersi’ bulunuyor” diye konuştu.

HAYVANLARA KÖTÜ DAVRANMAYLA BAĞLANTILI

Deviney, Dickert ve Lockwood’un, çocuk istismarının görüldüğü 57 aileyi inceleyen çalışmalarıyla dünyada ilk kez, çocuk istismarıyla hayvana kötü davranış arasında bir ilişki olduğunu kanıtladıklarını aktaran Adli Tıp Uzmanı Atasoy, şunları söyledi.

“Bu ailelerin yüzde 88’inde çocuğun yanı sıra bir hayvan da istismar edilmiş ve her dört hayvandan üçü, çocuğu disipline etmek ve gözdağı vermek için yaralanmış ya da öldürülmüştü. Hayvana şiddet gösteren ebeveyn, çocuğa da şiddet göstermişti ve bu kişi, genellikle babaydı. Kalan her dört hayvandan birini yaralayan ya da öldüren, istismar edilen çocuğun kendisiydi ve acısı ile aczini hayvanlara yansıtmaktaydı.

Batı’da, hayvan sevgisi dersi kondu: 2000’lere gelindiğinde, 'Hayvana şiddet olan yerde, insana şiddet vardır' noktasına varıldı ve suçla mücadelenin ilk basamağının, hayvanlara yönelik ihmal, istismar ve her türlü şiddetin durdurulması olduğunda karar kılındı. Avrupa ve Amerika’nın birçok ilkokuluna, hayvan haklarını işleyen, hayvan sevgisini geliştiren dersler konmasının nedeni budur."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

HAYVANA EZİYET EDEN İNSANA DA EZİYET EDER

Son 30 yılda psikoloji, sosyoloji ve kriminoloji alanında yayınlanan kitap ve bilimsel makaleler de, ‘hayvana eziyet eden insana da eziyet eder’ öngörüsünün doğruluğunu kanıtlıyor. Bu kitaplarda, bugüne kadar bilinen seri katillerin hemen hepsinin, küçükken hayvanlara işkence ettiği hatta öldürdüğü yer alıyor. İşte bu duruma örnekler:

-15 yaşındaki Kobe canavarı Sakakibara, 11 yaşındaki Jun Hase’nin başını gövdesinden ayırmadan önce, kedi başı kesmiş, güvercinleri boğmuştu.

-Dede, nine, anne ve karısını öldüren Edward Kemperer, çocukluğunda kedileri ufak parçalara ayırırdı.

-Theodore Robert Bundy, dedesinin hayvanlara kötü davranışlarını seyrederek büyüdü. Daha sonra 32 kadını öldürdü.

-Kaç kişiyi öldürdüğünün hesabı bile bilinmeyen ana katili Henry Lee Lucas, hayvanları da öldürürdü.

-Vincente Verzini 1867-1871 arasında bir İtalyan kasabasında 12 kadını öldürdü. İlk cinayetlerini kedileri boğarak işlemişti.

-19 yaşına varmadan 5 çocuğu öldüren Christine Falling’in çocukluğu kedi cinayetleri ile dolu.

-Luke Woodham annesini ve iki küçük kızı bıçaklayarak öldürdü. Daha önce kendi köpeğini yakmıştı.

-David Berkowitz, bir yılda uzun siyah saçlı 6 kadını öldürdü. Kadınlar korkudan saçlarını sarıya boyadılar. Daha önce komşusunun köpeğini vurmuş, annesinin papağanını zehirlemişti.

-Richard William Leonard iki eşini öldürdü. Kurbağaları ezmek ve otomobillerin motoruna kedi bağlamak gibi huyları vardı.

-Jeffrey Dahmer, 17 genç erkeği öldürdü, tecavüz etti, iç organlarını çıkarttı ve yedi. Çocukken çok sayıda kediye otopsi uyguladığı biliniyor.

-Boston canavarı Albert De Salvo, kedi ile köpeği aynı kafese koyar, aç bırakır, birbirini öldürüp yemelerini seyrederdi. Daha sonra 13 kadını boğdu.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23