• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Katiller cezaevinde çalışmadan geçip duruşmalara çıkıyor”

Yeniakit Publisher
2016-09-26 20:39:00 -
"Katiller cezaevinde çalışmadan geçip duruşmalara çıkıyor"

Yasin Börü ve arkadaşlarını katil zanlılarının, bulundukları cezaevinde siyasi bir çalışmadan geçip duruşmalara çıktığına dikkat çeken müşteki avukatlardan Mahmut Doğan, sanıkların ideolojik mağduriyet yaptıklarını açıkladı.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda PKK'liler tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine ilişkin açılan 19'u tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın 8’inci duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 7 Kasım 2016’ya erteledi.

Duruşma sonrası açıklamada bulunan müşteki avukatlardan Mehmet Mahmut Doğan, katil zanlılarının ideolojik mağduriyet yaptıklarına dikkat çekti.

Mağdur ailelerin 8 duruşmadır kilometrelerce öteden gelerek hak arayışlarında bulunduklarını söyleyen Avukat Doğan, davadaki eksikliklerin bu duruşmada da tamamlanmadığını söyledi.

Sanıklar ve müdafileri tarafından bir kısım provokasyonların olduğunu vurgulayan Doğan, “Duruşmada biz bu provokasyonlara gelmiyor, hak arayışımızı nizami bir şekilde takip etmeye devam ediyoruz.” dedi.

Sanıkların, davayı farklı yöne çekme çabaları içerisine olduklarını ifade eden Doğan, “Özellikle sanıklardan tutuklu olanları cezaevinden bir siyasi çalışmadan geçip duruşmalara çıkıyorlar. İşte, onların Kürt oldukları için bu davada yargılandıkları dile getirdiler. Hâlbuki şehitler de Kürt, maktuller de Kürt; ortada bir Kürt meselesi yok. Ortada bir inanç meselesi var. İnançlı insanlara yaşam hakkı tanımama hadisesi var. Ortada bir cinayet var. Özellikle bu meseleyi Kürtlere yönelik bir dava diye göstermeye çalıştılar ama bunun öyle olmadığı aşikar.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mahkeme heyetinin, bir sonraki duruşmayı 7 Kasım 2016’ya erteleyerek, sanıkların tutukluluk hallerini devamına karar verdiğini hatırlatan Doğan, bir kısım eksiklikler tamamlandıktan sonra birkaç duruşma içerisinde davada karara çıkmasını beklediklerini kaydetti.

"Cezaevinde bir idelojik mağduriyet oluşturulması için bir çalışma var"

Bir gazetecinin, sanıkların kendilerini FETÖ mağduru olarak gösterme çabalarını hatırlatması üzerine Doğan, “Cezaevinde bir idelojik mağduriyet oluşturulması için bir çalışma var. Bu bir PKK cinayetidir. Olsa olsa devamındaki süreçte bunun üstünü örtmeye çalışan kardeş terör örgütüdür FETÖ. Bunun sorumlusu PKK’dır. 6-7 Ekim’de insanları sokağa FETÖ çağırmadı HDP çağırdı. Sonuçlarına katlanmak zorundadır ama bu bir PKK cinayetidir.” şeklinde yanıt verdi

Kaynak:HüseyinTemel/Zeki Aras/İLKHA

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23