• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katilden sürgün tehdidi

Yeniakit Publisher
2015-11-26 08:02:27 - 2015-11-26 08:02:26
Katilden sürgün tehdidi

Daha önce Doğu Kudüs’te yaşayan 80 bin Filistinli’yi “şehirden kovmakla” tehdit eden Netanyahu, şimdi de Batı Şerialı Filistinlilerin ailelerini “Gazze’ye göndermeyi” planlıyor.

KUDÜS - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Batı Şerialı Filistinlilerin ailelerini abluka altındaki Gazze’ye göndermeyi planladığı bildirildi.

İsrail’in Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre, İsrail savunma bakanı ve askeri yetkililerle dün bir toplantı yapan Netanyahu, Filistinliler’e karşı “bazı güvenlik önlemleri” almayı gözden geçirdi. Haberde, istenilmeyen Filistinlilerin ailelerini abluka altındaki Gazze’ye göndermenin de bu önlemler arasında yer aldığı bilgisine yer verildi.

AA muhabirinin telefonla ulaştığı Netanyahu’nun sözcüsü Ofir Gendelman, “konu hakkında yorum yapmayacağını” söyledi.

İsrail hükümeti, “suça karıştığı” iddia edilen Filistinlilerin evlerinin yıkılması, öldürülen Filistinlilerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmemesi, bu ailelerin İsrail’de çalışma izinlerinin iptal edilmesi, Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da ek askeri kontrol noktaları kurularak aramaların sıklaştırılması ve Filistinlilere yönelik yürütülen gözaltı furyasının aralıksız sürmesi gibi bazı kararları hayata geçirmişti. Suça karışma denilen şeyler, “askerime yan baktın”la bile başlıyor.

DAHA ÖNCE DE “SÜRGÜNLE” TEHDİT ETMİŞTİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Netanyahu’nun, Doğu Kudüs’ün bazı mahallelerinde yaşayan 80 bin Filistinli’yi şehirden kovmayı düşündüğü geçtiğimiz haftalarda basına yansımıştı. İsrail basınında çıkan haberlere göre, kabine toplantısında konuyu gündeme getiren Netanyahu, ayrım duvarının Batı Şeria tarafında kalan ancak Kudüs kimlikleri olduğu için şehre girip çıkabilen Doğu Kudüs’ün Şafat Mülteci Kampı ve Kufr Akab gibi mahallelerinde yaşayan 80 bin Filistinlinin bu haklarını ellerinden almayı önerdi.

Netanyahu’nun, “Buralarda kanun uygulanamıyor. Onların ikamet haklarını iptal etme olasılığını incelemeliyiz. Bu konunun tartışılması gerek” dediği aktarıldı. Netanyahu’nun ofisinden bu haberlerle ilgili bir açıklama gelmedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23