• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katar'dan Suriye adımı

Yeniakit Publisher
2016-05-01 20:38:00 -
Katar'dan Suriye adımı

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani ile Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) Başkanı Riyad Hicab'ın Halep'teki kötüleşen insani durumu görüştüğü bildirildi.

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Şeyh Muhammed ile Hicab'ın biraraya geldiği, ikilinin görüşmede, "Rejim güçlerinin sivilleri hedef alarak düzenlediği acımasız saldırılara maruz kalan Halep kentindeki insani durumun" ele aldığı ifade edildi.

Görüşmede ayrıca Suriye halkına yönelik ihlalleri önlemek için uluslararası düzeyde sarfedilen çabalar ile saldırıların durdurulması ve insani yardımların ulaşmasını öngören bir anlaşmanın yeniden yürürlüğe girmesi konularının tartışıldığı kaydedildi.

Öte yandan Katar resmi haber ajansı QNA'da yer alan haber göre, Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmet el-Cubeyr, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile Halep'te yaşanan insani krizi ve rejimin işlediği katliamları telefonda görüştü.

Görüşmede, uluslararası toplumun Suriye halkını korumaya ve insani yardımların ulaştırılmasına yönelik sorumluluklarını hatırlatma gerekliliği vurgulandı.

Katar'ın talebi üzerine Halep'teki gelişmeleri değerlendirmek için Arap Birliği'nin daimi temsilciler düzeyinde, Mısır'ın başkenti Kahire'deki merkez binasında çarşamba günü olağanüstü toplantı yapılacağı açıklanmıştı.

Rusya ve Beşşar Esed rejiminin 21 Nisan'dan beri Halep'teki sağlık merkezleri, cami ve pazar yerlerini hedef alan saldırılarında 43'ü kadın 40'ı çocuk olmak üzere 196 kişi hayatını kaybetti, 75'i kadın, 96'sı çocuk 424 kişi yaralandı.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23