• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kardeşten Türkiye'ye renklerle destek

Yeniakit Publisher
2016-06-29 23:35:00 - 2016-06-29 23:55:52
Kardeşten Türkiye'ye renklerle destek

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki hain saldırısı sonrası Bosna Hersek, en önemli simgelerinden tarihi Mostar Köprüsünü Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırdı

Bosna Hersek'in en önemli sembollerinden biri olan tarihi Mostar Köprüsü, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sonrası Türk bayrağının renklerine büründü.

Ülkenin güneyindeki Mostar şehrine ismini veren tarihi köprü, kırmızı beyaz renklere büründü.

Mostar'daki Barış ve Çok Etnikli İşbirliği Merkezi'nin organizasyonunda, kentin en önemli simgesine Türk bayrağı yansıtılırken, Türkiye'yi hedef alan terör saldırılarının bir an önce sona ermesi mesajı verildi.

Mimar Sinan'ın talebesi Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında inşa edilen tarihi köprü, sadece şehre ismini vermekle kalmayıp, yıllarca medeniyetleri ve kültürleri birleştiren bir simge görevi de üstlendi.

Mostar kentinin ruhu olarak nitelendirilen köprü, 9 Kasım 1993 tarihinde Bosna'daki savaşın en acımasız saldırılarından birinin kurbanı olmuş, Hırvat topçularının yoğun top atışları sonucu Neretva Nehri'nin sularına gömülmüştü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye'nin girişimleriyle aslına uygun olarak yeniden inşa edilen Mostar Köprüsü, 2004 yılında hizmete açılarak, medeniyet ve kültürleri birleştirme görevini yeniden üstlendi.

Mostar Köprüsü, eski Mostar şehriyle birlikte 2005 yılında UNESCO'nun "Dünya Mirası Listesi"ne eklendi.



KUVEYT

Kuveyt'in başkentteki Kuveyt Kuleleri, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sonrası Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı.



TİFLİS KULESİ DE TÜRK BAYRAĞI İLE RENKLENDİRİLDİ

Gürcistan'ın Başkanti Tiflis'in sembollerinden Tiflis Kulesi, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki patlama nedeniyle Türk halkıyla dayanışmanın ifadesi olarak Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı.

Başkent Tiflis'in her yerinden görülen Mtatsminda Tepesi'ndeki Tiflis Televizyon Kulesi Gürcistan'ın, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki patlama nedeniyle Türk hükümeti ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunu ifade etmek amacıyla Türk bayrağının renklerinde ışıklandırıldı.

Tiflis hükümeti bu kararı dün Atatürk Havalimanı'ndaki patlamadan sonra aldı.

TARİHİ BANDENBURG KAPISI TÜRK BAYRAĞI RENKLERİNE BÜRÜNDÜ

Almanya’nın başkenti Berlin’in en önemli sembollerinden tarihi Brandenburg Kapısı, (Brandenburger Tor) İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısı sonrasında Türk bayrağının renklerine büründü.

Berlin Eyaleti Başbakanı Michael Müller'in aldığı kararla "kardeş şehir2 İstanbul ile dayanışma içinde olunduğunu göstermek amacıyla Berlin'deki tarihi Brandenburg Kapısı bu akşam Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı.

Kapı aydınlatıldığı sırada çok sayıda kişi Brandenburg Kapısı'nın bulunduğu Pariser Meydanı’nda toplandı.

Bir grup burada, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23