• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kardeşlik mührü

Yeniakit Publisher
2015-05-27 08:14:00 - 2015-05-26 22:11:36
Kardeşlik mührü

99 kez sabotaj girişiminde bulunulduğu için açılışı 2 yıl ertelenen ve 102 trilyona malolan Hakkari-Yüksekova Havalimanı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun da katıldığı törenle dün resmen hizmet vermeye başladı.

HAKKARİ - Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu maliyeti 102 trilyon lirayı bulan ve Türkiye’nin 55. havalimanı olan Selahaddin Eyyübi Havalimanı’nın açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan  Erdoğan, vatandaşları Türkçe ve Kürtçe selamlayarak, bugün Hakkari, Yüksekova, Çukurca, Şemdinli ve İran’ın Urmiye şehri için yeni bir dönemin kapısının açıldığını söyledi.

HAVALİMANINI HAKKARİLİ KARDEŞİMDEN NİYE ESİRGEDİLER? BU ZULÜM DEĞİL Mİ?

“Hakkari, artık bugün Selahaddin Eyyubi Havalimanı ile geleceğe bir başka yürüyor” diyen Erdoğan, havalimanının açılışının 2 yıl ertelendiğini, bu sürede buraya 99 kez saldırı düzenlendiğini, iş makinelerinin yakıldığını, müteahhitlerin tehdit edildiğini anlattı. Erdoğan, bütün yaşananlara rağmen kararlı, azimli bir şekilde havalimanını tamamladıklarını dile getirdi.

Erdoğan, “Hakkari’yi istismar edenlerin, bugüne kadar bu şehir ve halk için herhangi bir hizmetini görmedik, göremeyeceksiniz de. Çünkü onlar sadece tehdit etmeyi, engellemeyi bilir. Biz hizmet için yola çıktık, Allah ömür verdikçe bu hizmete devam edeceğiz” dedi.

BUNLAR BENİM KÜRT KARDEŞİMİ SEVMİYOR, YALAN SÖYLÜYORLAR

Erdoğan, “Hakkari’ye gelirken, binecek uçağa birkaç saat içinde evinde olacak. İstanbul’dan 1 saat 50 dakikada buraya indi. Eğer Yüksekovalı ise 5 dakikada Yüksekova’da. Peki bunu benim Hakkarili kardeşimden niye esirgediler? Bu zulüm değil mi? Niye bunu yaptırmamak için ellerinden geleni yaptılar? Bunlar benim Kürt kardeşimi sevmiyor, yalan söylüyorlar. Kürtler adına bunlar yok. Biz, Kürt kardeşimizi Kürt olduğu için sevmiyoruz. Beni yaradan Allah onları da yarattığı için seviyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanının Hakkari ve bölge için büyük bir imkan ve kolaylık olduğunu vurgulayarak, “Havalimanının inşaatını engellemeye çalışmak Hakkariliye ihanettir” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN KARŞISINDA PENSİLVANYALI PARALEL ÖRGÜT DE VARDI

Erdoğan, Çözüm Süreci’ne aynı kararlılıkla devam edeceklerini belirterek, “Çünkü bu süreci, örgüt ve onun güdümündeki parti için değil, milletimiz için başlattık, bu süreci hedefine ulaştırmakta kararlıyız” dedi.

Erdoğan, “2007’de cumhurbaşkanlığı seçiminde önümüzü kesmeye çalışanların da Gezi’de, 17-25 Aralık darbe girişiminde karşımıza dikilenlerin de hedefinde Çözüm Süreci vardı. Anamuhalefet, yavru muhalefet, terör örgütünün güdümündeki parti, Pensilvanyalı paralel örgüt de vardı” dedi.
Erdoğan, şunları söyledi:

“İnlerine gireceğiz demiştim, inlerine girdik. Şimdi Pensilvanya’ya kaçıyorlar. İmam mihraptan kaçar mı? Biz kovalıyoruz, onlar kaçıyor. 7 Haziran bunları kovalamanın final günüdür.

(…)

Tek parti döneminin zulmüne asla bu bölgeyi boyun eğdirtmedik. 1970’lerin, 1990’ların o karanlık günlerinde bu millet ayakta kalmayı başardı. İnanıyorum ki şimdi de örgütün ve onun güdümündeki partinin baskısına teslim olmayacak. Çözüm Süreci’ni bunlar Meclis’te değilken başlattık, Başbakanlığım döneminde..”

HAKKARİ’YE 4,5 KATRİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK

Erdoğan, Başbakanlığı döneminde Hakkari’ye 4,5 katrilyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, Hakkari’de üniversiteyi kurduklarını söyledi. “Bundan 10 yıl önce birisi, ‘Hakkari’ye üniversite olacak’ deseydi inanır mıydınız” diye soran Erdoğan, bugün fakülteleri, yüksekokulları, meslek yüksekokulları, araştırma merkezleri ve enstitüleriyle üniversitenin faaliyetini sürdürdüğünü kaydetti.

KARDEŞLİK MESAJINI VERMEK İÇİN SELAHADDİN EYYÜBİ ADINI VERİYORUZ

Başbakan Davutoğlu da, “Birlik ve kardeşlik mesajını vermek için ve ‘Kudüs ebediyyen Kürtlerindir, Türklerindir, Araplarındır, Müslümanlarındır’ demek için bu havalimanına Selahaddin Eyyübi adını veriyoruz” ifadelerini kullandı. Davutoğlu, “Hakkari’de, Yüksekova’da havalimanı olur mu diye düşünenlere, şimdi en güzel cevap; Türkiye Cumhuriyeti Devleti için vatandaşları arasında fark yoktur, Ordu, Giresun’da havalimanı olursa Yüksekova’da da olur. Ülkemizin hiçbir coğrafyası, hiçbir santimetrekaresi birbirine ırak olmayacak. Gönüller birbirine ırak olmayacak” dedi.

26 OLAN HAVALİMANI SAYISINI 55’E ÇIKARDIK

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’nin dört bir yanına havaalanları inşa ettiklerini, bu kapsamda da Hakkari’nin bir havalimanına ihtiyacı olduğuna değindi.  Elvan, iktidara geldiklerinde 26 olan havalimanı sayısını, bugün açılışını gerçekleştirecekleri havalimanıyla birlikte 55’e çıkarmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Elvan, “Havalimanımızın açılmasıyla birlikte turizm canlanacak ve özellikle turizm canlanınca bölge esnafına katkı sağlayacak” dedi.

PROVOKATÖRLER YİNE SAHNEYE ÇIKTI

Öte yandan; havalimanının açılışını bahane eden yüzü maskeli bir grup, Cengiz Topel Caddesi’nde yola barikat kurdu. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekiplerine, molotofkokteyli ve taşlarla saldıran gruba, basınçlı su ve biber gazıyla müdahale edildi. Açılış töreni sırasında terör örgütü PKK lehine slogan attığı ileri sürülen 3 kişi ile örgütün sözde bayrağını açmaya çalışan 1 kişi gözaltına alındı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23