• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karate resmen olimpiyatlarda kabul edildi

Yeniakit Publisher
2016-08-05 09:47:00 -
Karate resmen olimpiyatlarda kabul edildi

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde toplanan IOC Genel Kurulu, 129. IOC oturumunun ardından, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda karatenin de dahil olduğu beş spor branşının yer almasını resmen kabul etti.

Daha önce Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Lozan’da yaptığı yönetim kurulu toplantısında Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi tarafından önerilen beş spor dalının oyunlarda yer almasını kararlaştırmıştı. TSİ dün akşam yapılan Genel Kurul toplantısının ardından karate, beyzbol/softbol, sportif tırmanış, su kayağı ve sörf branşlarının Tokyo 2020 programında resmen yer alması oy birliğiyle kabul edildi. Oyunlara eklenen beş yeni spor dalında 18 kategoride toplam 474 sporcu mücadele edecek.

Bekleyiş sona erdi
2012 ve 2016 Olimpiyat Oyunları programına girmek için yoğun çaba harcayan karatenin olimpiyat bekleyişinin sona ermesi uluslararası karate camiasında büyük sevinçle karşılandı. IOC Yönetim Kurulu kararına göre; kumitede altı sıklette (üç erkek, üç bayan) 60 sporcu, katada ise erkek-bayan 20 sporcu Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda yarışacak.

Delihasan: "Karate hak ettiği yerdedir"
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türk Karatesi'nin dünyanın zirvesinde yer aldığını hatırlatarak olimpiyatların da zirvesinde olacağını ifade etti. Olimpiyat madalyasının her karatecinin hayali olduğunu vurgulayan Esat Delihasan, "Son 10 yıllık veriler baz alındığında dünya lideri olan Türk Karatesi, olimpiyatlarda da bu gücünü gösterecektir. Açıklanan karar Türkiye'de olduğu gibi uluslararası camiada da büyük bir hayali gerçekleştirmiştir. İnanıyoruz ki tüm sporcularımız olimpiyatlarda en iyi dereceleri getirmek için var gücüyle çalışacaklar. Bu kararın tüm karate camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Karatenin beş kıtada yapılan dünyanın en yaygın sporlarından biri olduğunu vurgulayan Esat Delihasan, “Bu süreçte karate branşına desteğini esirgemeyen, Türk sporunun gelişmesi için elinden geleni yapan en başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sunuyorum. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ve Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan da bu süreçte bizlere çok büyük desteklerde bulundular. kendilerine de karate camiası adına teşekkür ediyorum. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve IOC Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Erdener’e çabaları için ayrıca teşekkür ediyorum. Sayın Erdener’in alınan bu kararda emeği çok büyüktür. Kendisi, Dünya Karate Federasyonu Başkanı Sayın Antonio Espinos ile yüz yüze görüşerek bu sürece olumlu katkılarda bulunmuştur” diye konuştu.
 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23