• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karar sonrası Fenerbahçe'den ilk açıklama

Yeniakit Publisher
2015-10-09 22:38:00 - 2015-10-09 22:42:52
Karar sonrası Fenerbahçe'den ilk açıklama

Fenerbahçe Kulübü, şike davasında verilen beraat kararı sonrası açıklama bulundu.

Futbolda şike iddialarına ilişkin davada Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Olgun Peker, Cemil Turhan, İbrahim Akın, İlhan Ekşioğlu, Korcan Çelikay, Mecnun Otyakmaz, Serdar Adalı, Ümit Karan için beraat kararı verildi.

Beraat kararı sonrası sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapışan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "3 Temmuz süreciyle ilgili yeniden yargılama davasında Mahkeme Heyeti, başkanımız Aziz Yıldırım, yöneticilerimiz İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Ali Yıldırım ile aralarında Tamer Yelkovan ve Cemil Turan'ın da olduğu Fenerbahçe'den yargılanan tüm şahıslar için önceki hükmün iptaline ve beraatlarına karar verdi.

Fenerbahçe 4 yıl 3 ayı aşkın süredir devam eden 3 Temmuz sürecinde onur mücadelesini kazandı. Yeniden yargılamada mahkeme heyeti, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticilerimiz İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu ile aralarında Tamer Yelkovan ve Cemil Turan'ın da olduğu Fenerbahçe'den yargılanan tüm şahıslar için önceki hükmün iptaline ve beraatlarına karar verdi, kurulan kumpaslar çöktü, adalet yerini buldu.

Davada kararın açıklanacağı 6. duruşma İstanbul Adalet Sarayı Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Yerleşkesi'nde görüldü.

13. Ağır Ceza Mahkemesinde Hakim Ahmet Civelek başkanlığındaki davada ilk olarak yoklama ve kimlik tespiti yapıldı. Duruşmada başkanımız Aziz Yıldırım, asbaşkanlarımız İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu ile Mali İşler Koordinatörümüz Tamer Yelkovan hazır bulundu. Fenerbahçe Spor Kulübü yönetim kurulu üyeleri de duruşmayı takip ederken, çok sayıda Fenerbahçe taraftarı dışarıda kararı heyecanla bekledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mahkeme heyeti saat 16.10'da salondaki yerini aldı. 5. duruşmada mütalaasında Fenerbahçe'den yargılanan tüm şahıslarla ilgili önceki hükümlerin iptalini ve beraatlarını talep eden Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun'un da salona saat 16.23'de gelmesinin ardından duruşma saat 16.26'da başladı.
Avukatlar savcının beraat yönündeki mütalaasına ilişkin söz aldı. Daha sonra mahkeme başkanı Hakim Ahmet Civelek sırayla taraflara söz verdi.

Başkanımız Aziz Yıldırım, '4 sene 3 aydır mahkeme sürüyor. Onur mücadelesi yapan bir topluluk var burada. Şahsım ve tüm arkadaşlarım adına beraatimizi istiyorum' dedi.

Başkanımız Aziz Yıldırım'ın ardından söz alan yöneticilerimiz ve çalışanlarımız da, 'Avukatlarımızın ve savcının mütalaasına katılıyorum, beraatimi talep ediyorum' ifadelerini kullandı.

Duruşmada avukatlar tek tek söz alıp mahkemeden beraat talep etti.

Avukatların konuşmalarının ardından yargılanan isimlere son sözleri soruldu. Tüm yargılanan isimler beraatlerini isterken, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 'Şahsımın ve bu davada yargılanan tüm arkadaşlarımın beraatini talep ediyorum' dedi.

Mahkeme başkanı son sözlerin ardından saat 17.40'da karar için duruşmaya ara verdi. İki saatlik bekleyişin ardından mahkeme heyetinin kararları açıklandı. Başkanımız Aziz Yıldırım, yöneticilerimiz İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu ile aralarında Tamer Yelkovan ve Cemil Turan'ın da olduğu Fenerbahçe'den yargılanan tüm şahıslar için önceki hükmün iptaline ve beraatlarına karar verildi, böylece Fenerbahçe 4 yıl 3 ay süren onur mücadelesini kazandı. Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin beraatleri sonrası salonda alkışlar koptuğu duyuldu. Tüm sanıkların beraat ettiği davada Başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler ve avukatlar birbirlerine sarılarak büyük sevinç yaşadı ve beraat kararını kutladı. 9 Ekim 2015 tarihi Türkiye'de adaletin yerini bulmasında bir milat oldu. 3 Temmuz sürecinde başta başkanımız Aziz Yıldırım olmak üzere sarı-lacivertli camianın dik duruşu kumpasların çökmesinde ve oyunun bitmesinde büyük rol oynadı. Fenerbahçe haklı mücadelesinde beraat etti."

 İHA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23