• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karamollaoğlu: Ranta dönük şehirleşme kimlikleri yok etti

Yeniakit Publisher
2017-11-18 16:32:17 -
Karamollaoğlu: Ranta dönük şehirleşme kimlikleri yok etti

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Son zamanlarda ranta dönük şehirleşme, şehirlerin kimliklerinin yok olmasına neden oldu." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanlığınca düzenlenen Şehircilik Çalıştayı'na katıldı.

"Şehirlerin fiziksel altyapısı", "kentsel dönüşüm", "şehrin kültürü ve felsefesi", "sosyal belediyecilik", "belediyelerin sorunları ve geleceği" konularında görüşlerin dile getirileceği çalıştayın açılışında konuşan Karamollaoğlu, belediye hizmetleri görülürken, "şehir planlaması"nın en öncelikli konu olduğunu, ancak şehir planlarında sürekli değişiklik yapılması nedeniyle kargaşa yaşandığını söyledi.

Belediye faaliyetlerinin yürütülmesinde, belediye meclisinin önemini dile getiren Karamollaoğlu, "Belediye meclisinde eğer birtakım konular enine boyuna tartışılabiliyorsa benim kanaatim daha iyi neticeleri almak mümkün ama belediye meclisi sadece onay kurulu haline gelmişse orada zaten herhangi bir şeyin mütalaa edilmesi gibi bir mesele mevzu bahis olmaz." diye konuştu.

"Eskiden her şehrin kendine özgü kimliği vardı"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Karamollaoğlu, "Son zamanlarda ranta dönük şehirleşme, şehirlerin kimliklerinin yok olmasına neden oldu. Eskiden her şehrin kendine özgü kimliği vardı. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz ama o kimlikler kalktı. Tarihi binalara baktığınız zaman o kimliklerin kısmen bugünkü hayata yansıdığını görürsünüz. Şimdi çoğunlukla şehirlerde bunu görmek imkansız hale geldi." ifadelerini kullandı.

Şehirlerdeki otopark sıkıntısına değinen Karamollaoğlu, sorunun çözümüne ilişkin belediyelerin önlem alması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23