• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karadeniz'in keşfedilmeyi bekleyen güzelliği

Yeniakit Publisher
2015-07-28 21:01:00 -
Karadeniz'in keşfedilmeyi bekleyen güzelliği

Rize'nin Ambarlı Yaylası'nda bulunan ve bugüne kadar turizmde ön plana çıkmayan Balıklı Göl ve çevresi, farklı büyüklükteki gölleri, yürüyüş parkuru ve rengarenk çiçekleriyle son yıllarda doğa ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekmeye başladı.

Rize'deki Balıklı Göl ve çevresi, farklı büyüklükteki gölleri, yürüyüş parkuru, yeşili ve rengarenk çiçekleriyle keşfedilmeyi bekliyor.

Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Balıklı Göl ve çevresi, son yıllarda buraya ilgi göstermeye başlayan sınırlı sayıda doğasever ve fotoğraf tutkunu tarafından Yedigöller olarak da biliniyor.

Türkiye'nin farklı bölgelerinde Yedigöller bulunurken, Karadeniz'in doğusunda zorlu bir yolculuğun ardından ulaşılan 2800 metre rakımdaki Yedigöller, adeta "saklı bir cennet" özelliği taşıyor.

Ambarlı Balıklı Göl'e ulaşmak için Fırtına Vadisi'ndeki ormanın içinden stabilize yol takip edilerek Gito Yaylası'na, oradan da sırt hattını takip ederek Ambarlı Yaylası'na ulaşılması gerekiyor. Ambarlı Yaylası'na kadar araçla ulaşım sağlanırken, yayladan itibaren yaklaşık 3,5 kilometrelik bir yürüyüş sonunda Balıklı Göl'e ulaşılıyor.

Photosensia fotoğraf topluluğu kurucularından fotoğrafçı Samet Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamalarda, Doğu Karadeniz turu kapsamında Rize'ye geldiklerini, Kaçkar Dağları'ndaki çok az bilinen ve keşfedilmeyi bekleyen Ambarlı Balıklı Göl'ü turlarına dahil ettiklerini söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ambarlı Balıklı Göl'ün son yıllarda "yedigöller" olarak da bilindiğini belirten Güler, "Türkiye'de birçok bölgede yedigöller var. Bolu'da, İspir'de, Kapadokya'da, Aladağlar'da... Rize'de de yedigöller var. Gelenler, gölleri gördükten sonra burayı 'yedigöller' olarak ifade etmeye başlamış. Buradaki yedigöllerin farkı ise rakımın biraz daha yüksek olması. Doğası, çiçekleri diğerlerine göre biraz daha zengin" dedi.

"5-10 DAKİKADA BİR HAVA KOŞULLARI DEĞİŞİYOR"

Balıklı Göl'de rakımın 2800 metreye ulaştığını kaydeden Güler, şunları ifade etti:

"Rakımın yüksek olması nedeniyle çıkış biraz zorlu ama Türkiye'nin keşfedilmemiş yerlerinden bir tanesi. Buraya saklı cennet de diyebiliriz. Özel araçla Çamlıhemşin'den yaklaşık 2,5-3 saatte Ambarlı Yaylası'na ulaştık. Ambarlı Yaylası'ndan da patika yolları takip ederek yaklaşık 3 saatte Balıklı Göl'e geldik. Gidişte zor olanı, dönüşte ise kolay rotayı kullandık. Bugün hava inanılmaz bir değişim içindeydi. 5-10 dakikada bir hava koşulları değişti. Bölgede bulutların çok olmasına rağmen çok güzel çiçekler var."

Güler, Ambarlı Balıklı Göl'ün Türkiye'de görülmesi gereken yerlerden bir tanesi olduğuna işaret ederek, "Buraya fazla rağbet olmayışının sebebi, parkurunun biraz zorlu olması. Fakat çıkanlar yedigölleri gördükten sonra çok memnun ayrılıyorlar. Özellikle trekking yapanlar yoğun ilgi gösterirken, son yıllarda fotoğrafçılar da buraya gelmeye başladı" diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23