• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karadede Panayırı yoğun ilgi gördü

Yeniakit Publisher
2017-09-03 19:45:16 -
Karadede Panayırı yoğun ilgi gördü

Samsun’un Bafra ilçesi Gökçeağaç Mahallesi’nde geleneksel olarak yapılan “7. Karadede Panayırı” yoğun ilgi gördü.

Panayıra CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Hayati Tekin, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Karadede Panayırı Gökçeağaç Mahallesi’nde 1700’lü yılların başından 1969 yılına kadar aralıksız her yıl düzenlenmiş, 1969 yılından sonra düzenlenemeyen 300 yıllık bir geleneği olan Karadede Panayırı 2011 yılında kurulan GÖKDER tarafından yeniden canlandırılıyor.

Her yıl gelişerek büyüyen, tarihi, Osmanlı’ya kadar uzanan Karadede Panayırı’na katılım bu yıl had safhada oldu. Bafralılar, havanında güzel olmasıyla hafta sonunu Karadede Panayırı’nda geçirdi. Yüzlerce vatandaşın katıldığı panayır alanında semaverler yandı, mangallar tüttü, çocuklar ve yetişkinler gönüllerince eğlendi. 7 adayın katıldığı panayır ağalığını 14 bin lira Şaban karakoç kazandı.

Gökçeağaç Köyü Derneği (GÖKDER) Başkanı Turgut Demir bir teşekkür konuşması yaptı. Demir, “Karadede Panayırı Gökçeağaç Mahallesi’nde 1700’lü yılların başından 1969 yılına kadar aralıksız her yıl 6 Mayıs’ta düzenlenmiş en az 300 yıllık geçmişe sahip bir panayırdır. Panayırın adı köy mezarlığına da adını veren ve aynı mezarlıkta kabri bulunan ve halk arasında Kara Dede denen zattan gelmektedir. Panayırda bu zata atfen düzenlenmektedir. Adını kabrinin de bulunduğu köy merkez mezarlığına veren ve yine adına 300 yıldan fazla süredir panayır düzenlenen Karadede ise bir Anadolu erenidir. 1969 yılından itibaren düzenlenmeyen panayır 2011 yılında kurduğumuz GÖKDER tarafından yeniden canlandırılarak düzenlenmeye başlandık. Kamyon kasasında başladığımız yolculuğun sonunda 7 yıl sonra dünyaya tanıttık” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de bir konuşma yaptı. Birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Şahin, yaşanan süreç sonrası halkın moralinin iyi olduğunu, Bafralıların piknik alanlarını doldurduğunu ifade etti. Başkan son olarak Karadede kültürünün yaşatılmasından dolayı GÖKDER yönetimine teşekkür etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bafra Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı panayırda Bafra Müsiki Cemiyeti Türk Halk Müziği Korosu sahneye çıktı. Yerel sanatçılar ve en son ünlü türkücü Küçük İbo’nun sahneye çıkması ile panayır son buldu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23