• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kapak olsun

Yeniakit Publisher
2014-09-30 08:03:00 - 2014-09-29 22:46:33
Kapak olsun

Malum çevreler yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’de başörtüsü serbestisine koro halinde karşı çıkarken Hıristiyan Avrupa’da birçok ülkede başörtüsü serbest... Başörtüsü yasakçıları; Müslüman bir ülkede 10 yaşındaki kızların başörtüsü takmasının baskı olduğunu iddia ederken, Hıristiyan Avrupa ülkelerinde bile ilköğretim okuyan 6 yaşındaki öğrenciler derslere başörtülü girebiliyor.

MUHAMMED EMİN / İSTANBUL - AK Parti Hükümeti’nin ortaöğretim kurumlarında başörtüsünü serbest bırakması laikçileri rahatsız etti. 

Başörtüsü yasakçıları; 10 yaşındaki kızların başörtüsü takmasının baskı olduğunu iddia ederken, Avrupa ülkelerinde ilköğretim okuyan 6 yaşındaki öğrenciler derslere başörtülü girebiliyor.

Almanya, Hollanda, Amerika, İsviçre, Belçika ve İngiltere’de ilköğretim öğrencileri derslere başörtülü olarak girebiliyor. Yunanistan’da ortaöğretimde başörtüsünün serbest olduğu öğrenildi.

İşte o örnekler: 

BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİYİ DERSLERE ALMAMA, MEVCUT YASALARLA UYUŞMAZ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hollanda’da Faslı ilkokul öğrencisi Yasemin Bensid, derslere başörtülü giriyor. Amsterdam Timotheus İlkokulu, Yasemin Bensid’i başörtülü olarak derslere almamış, ailesi hukuki mücadele başlatmış.

Öğrenci velilerinden ve Amsterdam Irkçılıkla Mücadele Bürosu’ndan gelen itirazlar üzerine konuyu yeniden değerlendiren okul yönetimi yaptığı açıklamada, ‘’Türbanlı öğrenciyi derslere almamanın, mevcut yasalarla uyuşmadığı’’ görüşüne varıldığını açıklamıştı. 

İlkokul son sınıf öğrencisi olan Yasemin, okulundan ve arkadaşlarından koparılmadığı için okul idarecilerine teşekkür etmişti. Uyguladıkları yasak nedeniyle kamuoyunda büyük tepki alan okulun yöneticisi Jan Kerkhof, “Öğrencimizin pedagojik gelişmesini ve dini inancını göz önünde bulundurarak, derslerine devam etmesinin kaçınılmaz olduğu görüşündeyiz” demişti.

ALMANYA, İSVİÇRE, BELÇİKA VE AMERİKA’DA DA İLKÖĞRETİMDE BAŞÖRTÜ SERBEST!

Almanya, İsviçre, Belçika ve Amerika’da ilköğretimde başörtüsünün serbest olduğu bildirildi. Öğrenciler istediği kıyafetle derslere girebiliyor.

İNGİLTERE’DE “KAMUSAL ALAN” YOK!

İngiltere’de başörtülü öğrenciler ilkokuldan üniversiteye kadar bütün eğitim kurumlarında öğrenimini sürdürüyor. İngiltere’de özel ve kamu kuruluşları ile okullarda, etnik toplumların dini inanç ve geleneklerine göre giyinmelerine sınırlama getirilmiyor. Britanya Adası’nda “Kamusal Alan” kavram ve tartışmaları olmadığı için, ilköğretimden üniversiteye kadar okullarda öğrenciler okula başörtülü de devam edebiliyorlar.

YUNANİSTAN’DA DA BAŞÖRTÜSÜ SERBEST

Yunanistan’da; 13 yaşındaki Mısırlı Fatma Rahat başörtülü olarak derslere girebiliyor. Yunanistan’ın başkenti Atina’nın Redi semtinde ortaokula giden Mısırlı Fatma isimli 13 yaşındaki kız çocuğunun okul müdürü tarafından başörtülü olarak okula alınmamasının ardından Yunanistan Din ve Eğitim Bakanı Euripidis Stilyanidis’in, bu konuda okul müdürünün hatalı olduğu ve demokratik bir ülke olan Yunanistan’da öğrencilerin kıyafetlerini seçme özgürlüğü olduğunu söylemişti.

Euripidis Stilyanidis, “Demokratik bir Avrupa ülkesinde yaşıyoruz. İnsanlar özgürce kendi dinini seçebilir ve seçtikleri din doğrultusunda kendi rızaları ile kıyafetlerini belirler. Okulda başörtü takmanın hiçbir sakıncası yoktur” demişti. Okul müdürü ise, Stilyanidis’in açıklamasından sonra, “Elbette ki okula istediği şekilde gelebilir” sözleriyle geri adım atarak, 13 yaşındaki Fatma’nın okula başörtüyle girmesine izin verdi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23