• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kafirle dost olunmaz

Yeniakit Publisher
2014-11-22 09:24:00 - 2014-11-22 09:40:06
Kafirle dost olunmaz

Mehmed Şevket Eygi, “Yahudileri ve Hıristiyanları dost ve velî edinmeyin” diyerek, Kur’anî bir ihtar ve emri köşesine taşıdı. Eygi, Kur’an, sünnet ve hikmetin, ancak mü’minlerin birbirleriyle dost olabileceklerini bildirdiğini de kaydetti.

İŞTE O YAZI:

 (...) Kur’an mü’minleri uyarmakta, Yahudileri ve Hıristiyanları dost ve velî edinmemelerini emr etmektedir.

Harbî olmamaları şartıyla onlarla ticaret yapılabilir ama dostluk yapılamaz, onlar velî edinilemez.

Bugün, nice Avrupa ülkesi, Müslümanlara, İslam ülkelerinde olduğundan fazla din, inanç, dinine göre yaşayabilmek hürriyetini veriyor ama onlara yine de güvenemeyiz.

ABD’nin içinde çok geniş bir din hürriyeti var, lakin aynı ABD İslam dünyasını kasıp kavuruyor. Müslümanlara kan kusturuyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

(...) Dünyadaki on küsur medeniyetten en baskını ve etkilisi olan Batı medeniyeti, yapısı itibarıyla sömürgecidir. Siyasî sömürgecilik... İktisadî sömürgecilik... Kültürel sömürgecilik...

Onlar, hem din hürriyetini tanıyorlar, hem de kendi emellerine hizmet edecek yahut en azından zarar vermeyecek yeni bir İslam türetmek istiyorlar. Reforme edilmiş, cihadsız, Şeriatsız, fıkıhsız, suya sabuna dokunmaz, light ve ılımlı beşerî bir İslam.

Son yirmi otuz yıl içinde, ne dolaplar döndürüldüyse, ülkemizde dinde reform isteyen, Allah katında hak, geçerli, makbul din İslam’dır inancına ters düşen,  üç hak ibrahimî din vardır, onların bağlıları ehl-i necat ve ehl-i Cennettir  inancını yayan, Yahudi ve Hıristiyanları dost ve velî kabul eden bir bid’at cereyanı türetilmiştir. Böyle bir akıma kapılmak, Müslümanlar için büyük felaket ve zillet olur.

Kur’an, Sünnet ve Hikmet, ancak mü’minlerin birbirleriyle dost olabileceklerini bildiriyor.

(...) Yahudiler ve Hıristiyanlar İslam’ın hak din olduğunu kabul etmiyorlar... Kur’an’ın Kelamullah olduğunu reddediyorlar... Muhammed Mustafanın Resulullah  (Salat ve selam olsun ona) olduğunu inkâr ediyorlar... Müslümanların ehl-i necat ve ehl-i Cennet olduğunu kabul etmiyorlar...  Bu durumda biz onlarla nasıl dostluk kurabiliriz? (...)

Mehmed Şevket Eygi / Milli Gazete

Akit Arşiv sayfasından...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23