• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kadın görevlinin dikkati uçağı düşmekten kurtardı

Yeniakit Publisher
2017-11-24 03:05:00 - 2017-11-24 03:06:16
Kadın görevlinin dikkati uçağı düşmekten kurtardı

Bursa Havalimanında, pitot tüplerinin kılıfla kapalı olduğunu fark eden kadın görevli olası bir uçak kazasının önüne geçmiş oldu.

Bursa Yenişehir Havalimanında kadın yer görevlisinin dikkati uçağın olası düşmesini önledi.

Edinilen bilgiye göre kalkış için hazırlık yapan özel bir jetin pitot tüplerinin kılıfla kapalı olduğunu fark eden görevli, faciayı önledi. Havayolları yetkilileri hız ve yüksekliği gösteren pitotların kapalı olmasının uçağın 10 dakika içinde düşmesine neden olacağını belirtti.

Geçtiğimiz hafta Bursa Yenişehir Havalimanı'nda İspanya'nın MJV Havalimanı'na gidecek olan Sırbistan kuyruklu özel uçağın kokpit ekibi, uçağa geçerek son kontrollerini yaptı.

İspanyol ve İtalyan uyruklu 3 yolcu ve Sırbistan uyruklu 3 mürettebatın bulunduğu uçak hareket edeceği sırada Çelebi Hava Servisi Hareket Memuru Emine Danış, uçağın pitot tüplerinin kılıfla kapalı olduğunu fark etti. Bunun üzerine el kol hareketleriyle kokpiti uyarmaya çalışan Danış'ın çabalarını kaptan pilot fark edemedi.

Kaptan, Emine Danış ve Çelebi personeline teşekkür etti
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çelebi Personeli Danış, uçak hareket etmeden saniyeler önce burun kısmındaki kılıfı çıkartıp uçağın önüne geçerek kaptan pilota gösterdi. Bunun üzerine durumu fark eden kaptan pilot, uçağın kapılarını açtı. Diğer kılıflar toplanıp son kontroller yapıldıktan sonra uçak tekrar kapı kapattı ve İspanya'ya doğru havalandı. Özel uçak kaptanı, kendilerini olası bir faciadan kurtaran Emine Danış ve Çelebi personeline teşekkür etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23