• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kaçamazsınız!

Yeniakit Publisher
2015-10-09 07:31:00 - 2015-10-08 22:43:24
Kaçamazsınız!

28 Şubat’ın karakutusu işadamı Hayyam Garipoğlu, bir bölümünü Akit’e anlattığı dönemin kirli ilişkilerini, savcılığa verdiği ifadeyle deşifre etti. Garipoğlu, Aydın Doğan’ın medya gücünü kullanarak, İş Bankası yöneticilerini baskı altına alıp, POAŞ’ı ve Dışbank’ı nasıl aldığını anlattı.

İSMAİL UĞUR / ANKARA - Akit’in yaman takibi, 28 Şubat soruşturmasının genişlemesini sağladı. Hayyam Garipoğlu ifadesini verdi, darbecilerin medya ilişkisine dair soruşturma yeni bir boyut kazandı.

ÇIRPINDIKÇA BATIYOR

Aydın Doğan, Hürriyet’in bir camının çatlaması, yazarı Ahmet Hakan’ın dayak yemesi üzerinden “algı operasyonu” yürütmeye çalışadursun, Akit Doğan’ın ve 28 Şubat’ın peşini bırakmıyor. Akit Ankara Temsilcisi Serdar Arseven’in İşadamı Hayyam Garipoğlu ile yaptığı olay röportajın ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı genişletmişti. 4 Haziran’da Hayyam Garipoğlu’nun Akit aracılığı ile yaptığı, “28 Şubat’ın kirli ilişkileri hakkında bildiklerimin bir bölümün Akit’e anlattım, savcılığa detaylı olarak anlatmaya hazırım” çağrısı üzerine harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın daveti üzerine ifade veren Garipoğlu, Aydın Doğan’ı yakacak açıklamalar yapmıştı.

DOĞAN’IN KİRLİ İLİŞKİLERİNİ ANLATTI

28 Şubat’’ın karakutusu işadamı Hayyam Garipoğlu, bir bölümünü Akit’e anlattığı dönemin kirli ilişkilerini savcılığa verdiği ifadeyle deşifre etti. Akit’in haberleri üzerine Garipoğlu’nun ifadesine başvuran Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat darbesinin medya ayağına yönelik soruşturmayı genişletti. Hayyam Garipoğlu tanık sıfatı ile verdiği ifadede, medya patronlarından özellikle Aydın Doğan üzerinde durdu. Doğan’ın medya gücünü kullanarak, dönemin İş Bankası yöneticilerini baskı altına aldığını belirten Garipoğlu, “İş Bankası hislerini çok uygun fiyata alıp, sonradan OVM’ye 3 misli fiyata satarak, POAŞ’ı elden çıkarttı. Basın gücünü kullanarak kâr elde etti. Hatta Mehmet Ali Birand’ın programına katılan dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan yayında Birand’a ‘sizin patronun Dışbank’ı nasıl aldığını biliyoruz’ dedi” ifadelerini kullandı. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BELGELER SAVCILIKTA

Akit’in ulaştığı Başsavcılık kaynakları, Garipoğlu’nun 28 Şubat sürecinin aydınlanmasına katkıda bulunacak çok önemli belgeleri de sunduğu bilgisini verirken, Garipoğlu ise, görevini yaptığını ve bundan sonrasının tamamen yargının işi olduğunu belirtti. Garipoğlu, 28 Şubat sürecindeki bütün hesapların verilmesini istedi ve kendisinin her türlü hesabı vermeye hazır olduğunu vurguladı.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat post-modern darbesinin medya ayağına yönelik soruşturmayı genişletti. Medya ayağına dair incelemeler için düğmeye basan savcılık, Doğan Medya Grubu hakkında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi’nden detaylı bilgi istedi. Savcılık, POAŞ ihalesindeki haksız iddialara dair o dönem işlem yapan ve talimatları verenlerin kim olduğunu sordu. Soruşturma kapsamında tanık sıfatıyla ifade veren Hayyam Garipoğlu, “POAŞ ihalesini ilk ben aldım. Ancak Mesut Yılmaz ihaleyi başkasına vermiş. Daha sonra Aydın Doğan, POAŞ’ı aldı. Basın gücünü kullanarak kâr elde etti. Sadettin Tantan’ı, bakanlıktan aldırttı. Dinç Bilgin, Erol Aksoy ve Cem Uzan’a medya gücünü kullanarak saldırdı” dedi.

MESUT YILMAZ’I KULLANDILAR

Soruşturma kapsamında Savcı Aytekin Canikli’ye ifade veren Garipoğlu şunları anlattı: “1998 yılında POAŞ ihalesine girdim. 1 milyar 160 milyon dolar teklif verince ihale bende kaldı. Fakat dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz ihaleyi başka birilerine vermiş. Yılmaz’ın yeğeni Mehmet Kutman, ‘kim kazanırsa kazansın ihaleyi biz alacağız’ dedi. Kazanmama rağmen ihale bana değil, Mehmet Kutman’ın da içinde bulunduğu Kamuran Çörtük ve Turgay Ciner grubuna verildi. Bunun üzerine idari yargıya başvurdum. Bu yüzden Mesut Yılmaz bana düşman oldu.”

YARGIYLA DEVRE DIŞI BIRAKTILAR

Garipoğlu, kısa bir süre sonra ilgisi olmadığı halde Nesim Malki cinayetinden gözaltına alındığını anımsatarak, “Hakkımda cinayetten açılan dava ticaret davasıyla birleştirildi. Sonra zamanaşımından düştü. Doğan Grubu o dönem hakkımda asılsız yayınlar yaptı. İhaleden sonra Aydın Doğan’ın bana sorması üzerine POAŞ’ın çok kârlı bir iş olduğunu söyledim. Bunun üzerine Doğan, Petrol Ofisiyle ilgilenmeye başladı. Mehmet Kutman’a verilen POAŞ ihalesi o dönem bedeli ödenemediğinden iptal edilmişti. Ayrıca Mesut Yılmaz’ın talimatıyla yasalara aykırı şekilde 40 milyon dolarlık teminat mektupları yakılmayıp iade edildi. Daha sonra hemen hemen aynı rakamlarla İş Bankası ile birlikte Aydın Doğan POAŞ ihalesini aldı” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23