• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kabil’de kardeşlik vurgusu

Yeniakit Publisher
2014-10-19 08:21:00 - 2014-10-19 00:23:17
Kabil’de kardeşlik vurgusu

Afganistan’a ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Afganistan ve Pakistan arasındaki üçlü toplantılara değinerek, üçmü dayanışmanın Türkiye, Pakistan ve Afganistan’ı güçlü kılacağını söyledi. Erdoğan Türk askerinin 2014’ten sonra da Afganistan’da kalmaya devam edeceğini söyledi.

HABER MERKEZİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Afganistan’a günübirlik ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Afganistan’a gitti. Erdoğan programı kapsamında, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmedzai ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan ve Gani, çalışma yemeğinin ardından, terörle mücadele ortak anlaşmasını imzaladı ve ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah’ı; Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Raşid Dostum’u da ayrı ayrı kabul etti. Doğan Kışlası’nı ziyaret eden Erdoğan, Atatürk Hastanesi’ne de ziyarette bulundu ve burada personele hitap etti. 

ERDOĞAN’A EN YÜKSEK ŞEREF MADALYASI

Erdoğan ve Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmedzai ile Kabil Devlet Başkanlığı Sarayı’nda baş başa görüşmeler yapıldı. Çalışma yemeğinde de heyetlerle bir araya gelindi. Ahmedzai, Erdoğan’a, Afganistan’ın en yüksek şeref madalyası olduğunu belirterek Gazi Amanullah Han Şeref Madalyası’nı takdim etti. Erdoğan, ortak basın toplantısına şeref madalyasıyla çıktı.

ÜÇLÜ DAYANIŞMA GÜÇLÜ KARDEŞLİK

Erdoğan basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Önemli bir adım İstanbul süreci olarak bilinen, biliyorsunuz Pakistan, Afganistan ve Türkiye olarak başlayan bir süreç vardı. Bu sürecin aynı kararlılıkla devamını, bugün aramızda yine teyit ettik” dedi. Çünkü Pakistan-Afganistan arasında herhangi bir sıkıntı olmasının kendilerini de sıkıntıya düşüreceğini ifade eden Erdoğan; “Biz böyle bir sıkıntının olmasını değil, iki kardeş ülkenin dayanışma içinde geleceğe yürümesi -ki bunun emarelerini de görüyoruz- inanıyorum ki Pakistan’ı da güçlü kılacaktır, Afganistan’ı da güçlü kılacaktır” diye konuştu. NATO güçlerinin 2014 sonu itibariyle ülkeden ayrılacağını hatırlatan erdoğan, ABD, Almanya ve İtalya ile birlikte Türk askerinin de 2014 sonrasında Afganistan’da kalmaya devam edeceğini açıkladı. Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmedzai  de Türk askerinin Afgan halkına verdiği desteğe ve sağladığı eğitim hizmetlerine teşekkür etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

TÜRK ASKERİ PERSONELİNE SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğan Kışlası’ndaki askeri personele hitap etti. Erdoğan, “Ay yıldızlı bayrağımız, Afganistan’da barış anlamına geliyor. Dayanışma, kardeşlik anlamına geliyor. Tıpkı Kosova’da, Bosna Hersek’te, Lübnan’da, Somali’de olduğu gibi, Afganistan’da da bu güveni tesis eden sizler oldunuz. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Aziz milletimizin şükranlarını burada bir kez daha sizlere iletiyorum. Sizlerle gurur duyduğumuzu, her zaman da gurur duyacağımızı bilmenizi istiyorum” dedi.

“Suriye’nin Kobani şehrinden Türkiye’ye sığınanlara da en başta kucak açan, onları dostça, kardeşçe kucaklayan yine Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmuştur” diyen Erdoğan sözlerinin devamında şunları söyledi: “Bazı densizler çıkıp Mehmetçiğe taş atıyor olabilirler. Bazı alçaklar çıkıp Mehmetçiğe kurşun sıkıyor olabilirler. Barış için görev yaptığımız yerlerde, bazıları çıkıp düşmanca tavırlar sergiliyor olabilirler. Dünyanın en büyük ve en kadim ordularından biri olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bu insanlık dışı saldırıların hiçbirine boyun eğmez, hiçbirinden etkilenmez ve vazifesini kararlılıkla yerine getirme idealinden asla vazgeçmez.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23