• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Juke B-SUV segmentinin öncü modellerinden oldu

Yeniakit Publisher
2016-06-27 07:50:00 -
Juke B-SUV segmentinin öncü modellerinden oldu

Türkiye’nin son yıllarda en fazla büyüyen sınıflarından biri olan mini crossoverlar oldukça başarılı bir grafiğe imza atıyor. Bu sınıfta adından sürekli söz ettiren Nissan Juke modeliyle oldukça dikkat çekiyor.

İlk olarak 2010 yılında beğeniyle sunulan Nissan Juke, abisi Qashqai’de olduğu gibi neredeyse B-SUV segmentinin öncü modellerinden oldu. Makyaj operasyonuyla birlikte araç, daha teknolojik bir görünüme kavuştu. Test konuğumuza tasarım açısından bakacak olursak, yuvarlak far grupları ve kaput üzerine dikey konumlandırılan gündüz LEDleri dikkat çekiyor.

354 LİTRELİK BAGAJ

Petek hava girişleriyle birlikte oldukça sportif hal alan Juke, krom detaylarla şık bir görünüm vadediyor. Yan kısım da ise C sütununa doğru gizlenen kapı kolları, spor arac görünümü vadediyor. Arka bölümde de bumerang şeklindeki farlar ve tampon grubu revize edilmiş. Aracın bagaj hacmi ise 354 litre olarak kayıtlara geçmiş. Test konuğumuzun iç mekanına girdiğimizde sarı renklerin hakim olduğu bir ortam lie karşılaşıyoruz. Koltuklarda, direksiyonda ve vites topuzunda kullanılan dikişlerde bile aynı detaylar yer alıyor. Bütün bu malzemeler sert plastikten oluşuyor. Gösterge panelinin ortasında yer alan yol bilgisayarı, ekranı oldukça okunaklı ve kolay anlaşılır. Arka kısımda ise diz mesafesi biraz daha cömert olabilirdi. Baş mesafesi ise yeterli.

100 KİLOMETREDE 6.3 LİTRE

Aracın kalbinde yer alan 1.6 litrelik benzinli ünite 117 beygir güç üretirken maksimum torkuda 158 Nm olarak kayıtlara geçmiş. 0’dan 100 kilometre hıza 11,5 saniyede ulaşan araç, maksimum 170 kilometre hız yapıyor. 1205 kilogram ağırlığındaki aracı hareket ettirmede zorlanmayan ünite, CVT şanzıman ile kombine edilmiş. Araç fabrika verisi olarak 100 kilometrede ortalama 6.3 litrelik yakıt tüketimi gerçekleştirirken, bizim kullanımımız boyunca 7.5 litrelik tüketim değerine imza attı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BAZ DONANIM 58 BİN 400 LİRA

Hemen orta konsolun altında alan sistemle birlikte Juke, Eco, Normal ve sport olarak 3 farklı sürüş moduyla kullanıcılara hizmet veriyor. Sert süspansiyon sistemine sahip olan model, yol tutuş konusunda da tatminkar. Sınırları zorladığımızda önden kayma eğilimi gösteren araç ESP’nin devreye girmesiyle toparlıyor. Özellikle büyük dikiz aynalarından dolayı iç mekan rüzgar sesi ile boğuşuyor. Aracın fiyatı 58 bin 400 liradan başlarken, test aracımız 62 bin 990 liradan satışa sunuluyor.

DOĞUŞ'UN İLGİ MERKEZİNE ÖDÜL

Doğuş Otomotiv, her türlü istek ve ihtiyacına cevap vermek amacıyla hayata geçirdiği Değer ve İlgi Merkezi (DİM), Contactcenterworld.com Ödülleri’nde iki ödül kazandı. Şirket, DİM ile En İyi Müşteri Deneyimi kategorisinde birincilik, En İyi Çağrı Merkezi Tasarımı kategorisinde de ikincilik ödülü kaptı. Londra’da gerçekleştirilen ödül töreninde, DİM’i Doğuş Otomotiv Marka Yönetimi Müdürü Çağla Gül Şenkardeş ve DİM Operasyon Yöneticisi Arzu Tekin temsil etti.  Şehrin merkezinde yer alan, müşterilerine 7/24 hizmet veren DİM’de aynı zamanda kişi başı 6,55 metrekarelik çalışma alanları yaratıldı.

ÇEKİMİ TÜRK İZMLESİ AVRUPA

Corolla’nın yeni yüzünü anlatan reklam filmi Türkiye’de çekildi. Toyota, global olarak yayınlanacak reklam filmini ilk kez bir Türk Reklam Ajansı olan Alameti Farika’ya yaptırdı. Reklam filminin Alameti Farika tarafından çekilmesinde, Avrupa’da da büyük yankı bulan Yeni Hilux reklam filminin başarısı önemli rol oynadı. Reklamda Boney M’in dillerden düşmeyen “Daddy Cool” şarkısı fon müziği olarak reklama coşku ve hareket kattı. Yenilenen Corolla reklam filmi Türkiye ile birlikte İsrail, Polonya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti’nde yayınlanmaya başlarken, kısa bir süre sonra yakında pek çok Avrupa ülkesinde de gösterilecek.

16-06/27/27kr07-castrol.jpg

SANAL KLON YARIŞLARINI BAŞLATTI

 Castrol, Titanium FST teknolojisi ile geliştirilmiş, şimdiye kadar ürettiği en güçlü motor yağı olan Castrol EDGE Supercar’ın tanıtımı için sanal dünya ile gerçek hayatı buluşturan Titanyum Denemeleri’nin dördüncüsüne imza attı. Markanın yeni tanıtım filminde, iki yarış pilotu kendi ‘mükemmel’ klonlarına karşı mücadele ediyor. Aston Martin Vulcan ve Koenigsegg One:1’ın kullanıldığı, Castrol EDGE Supercar motor yağı tanıtımı için gerçekleştirilen bu sıra dışı mücadele, sanal ortamda en iyi derecesini yapan dijital klonuna karşı gerçek hayatta yarışarak sürücünün yetenek ve performans sınırlarını zorlamasını sağlıyor.

16-06/27/27kr07-tofas.jpg

1 MİLYONUNCU MİNİCARGO

Tofaş’ın Minicargo Projesi’nin 1 milyonuncu aracı olan  Fiat Fiorino üretim bantından indi.  Tofaş’ın Minicargo Projesi 1 milyonuncu üretime ulaştı. Şirketin Bursa’daki 400 bin adet üretim kapasitesine sahip fabrikasında, 3 farklı marka için üretimi gerçekleştirilen Minicargo projesinin Fiat markalı yüzünü temsil eden Fiorino’nun önemine dikkat çeken Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Minicargo Projesinde, çoklu marka geliştirilmesi ve üretimi ile Türkiye otomotiv sanayisinde bir ilki gerçekleştirdik. Tofaş’ın 5 milyon adete yaklaşan üretiminde bantlarımızdan indirdiğimiz hem 3 milyonuncu hem 4 milyonuncu araç unvanına sahip Fiat Fiorino, şimdi de Minicargo Projesinin milyon adedi bulan başarısını simgeliyor” dedi.

4 ÖDÜL BİRDEN VERDİ

Oyak Renault birlikte çalıştığı dört firmaya “2015 yılı yan sanayi başarı ödülü” (best supplier awards 2015) verdi. Başarı ödülünün seçim kriterleri, bir yıl içerisinde kalite, maliyet, süre, geliştirme ve yönetim hedeflerine ulaşmaya dayanıyor. ‘2015 Yılı Yan Sanayi Basari Ödülleri’ni alan dört şirket ise şöyle; Erdemir Otomotiv, Mahle Motor Piston Mutlu Akü ve Ons Makine.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23