• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Japonya'dan Türkiye'ye dev teklif!

Yeniakit Publisher
2015-10-08 17:41:00 - 2015-10-08 17:55:38
Japonya'dan Türkiye'ye dev teklif!

Toshiba'nın İş Geliştirme Yöneticisi Fujita, Türkiye'nin istemesi halinde, yeni bir nükleer santral projesinde söz sahibi olmak istediklerini bildirdi.

Toyoaki Fujita, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'nın enerji piyasasında büyük bir rekabetin söz konusu olduğunu ve Türkiye'nin Avrupa'da çok özel bir yeri olduğunu söyledi.

Japon Mitsubishi şirketinin, Türkiye'de kurulacak Sinop Nükleer Enerji Santrali'nde yetkili şirket olduğunu hatırlatan Fujita, "Türkiye'de kurulacak nükleer enerjinin bir parçası olmak istiyoruz. Şu anda Sinop için çalışmaları Mitsubishi yapıyor, bu nedenle yeni bir proje olursa bundan bahsedebiliriz. Türkiye'nin istemesi durumunda yeni bir nükleer santral projesinde söz sahibi olmak isteriz. Türkiye'de nükleer enerjiyi destekliyoruz. Türkiye'nin nükleere enerjiye ihtiyacı var ve biz de bu yolda yürümeye hazırız" diye konuştu.

Avrupa'da genel olarak bilgisayar ve elektronik teknolojisiyle bilindiklerini söyleyen Fujita, aynı zamanda enerji piyasasında da yer aldıklarını, bunun çok bilinmediğini ancak teknik çalışmalar için hazır bir şirket olduklarını vurguladı.

Fujita, yatırımcı ülkelere teknoloji tedariki sağladıklarını belirterek, Türkiye'de jeotermal, hidroelektrik ve kömürle çalışan santraller için de birçok yatırım fırsatı olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gittiği Japonya'da yaptığı açıklamada, 2023 yılında Türkiye'yi kişi başına 25 bin dolar, toplamda 2 trilyon dolar milli gelire, 500 milyar dolar ihracat yapan, dünyanın sayılı deniz ve havalimanlarına sahip, 3 nükleer santral inşa etmiş bir ülke haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetmişti.

Erdoğan, enerjide ithalat bağımlılığını azaltmak için diğer çalışmalarla nükleer güç santrallerini de devreye almayı hedeflediklerini belirtmiş, "Bu kapsamda Japonya ile birlikte hayata geçirmeyi öngördüğümüz Sinop Nükleer Güç Santrali projesine büyük önem veriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23