• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Jandarmanın devri diye bir şey yok

Yeniakit Publisher
2014-11-26 08:50:00 - 2014-11-26 08:35:16
Jandarmanın devri diye bir şey yok

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

MUHAMMET KUTLU / TBMM BÜROSU - Bakan Yılmaz, gazetecileri, “Bedelliyi tamamen hayatınızdan çıkardınız mı?” sorusunu, “O konuda hiç bir şey söylemiyorum” diyerek karşılıksız bıraktı. 

EĞİT-DONAT İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Gazetecilerin, “IŞİD’e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonun ÖSO mensuplarına yönelik eğit-donat sürecinde Kırşehir’in eğitim merkezi olarak seçildiği söylendi” sözleri üzerine Yılmaz, “Söyleniyor...” karşılığını vererek şu ana kadar bilgisi dahilinde sözleşme imzalanmadığını kaydetti.  Yılmaz, “Görüşmeler devam ediyor. Ne zaman bu görüşmelerin tamamlandığı söylenir, iki taraf oturur da bir imza atarsa, sözleşme imzalanırsa o zaman… Şu ana kadar bilgim dahilinde sözleşme imzalanmadı. İmzalanmadığına göre görüşmeler devam ediyor” şeklinde bilgi verdi.  

“JANDARMANIN DEVRİ DİYE BİR ŞEY YOK”

İsmet Yılmaz, “Meclis’e sevk edilen iç güvenlik paketi” ile ilgili soru üzerine, “Jandarmanın devri diye bir şey yok. Jandarma Genel Komutanı önceden nasıl atanıyorsa şimdi de öyle atanıyor. Jandarmanın generalleri, paşaları ile ilgili atanma usulü eskiden nasılsa şimdi de aynı. Genel komuta kadrosu eski usule tabidir. Eskiden de İçişleri Bakanlığı’na bağlıydı, şimdi de İçişleri Bakanlığı’na bağlı, çok ufacık bir nüans farkı var, o kadar” değerlendirmesini yaptı.  Bakan Yılmaz, “Askerde rahatsızlık yok mu?” sorusuna, “Arkadaşlar yapılan doğrudur” cevabını verdi. İsmet Yılmaz, “Bazı yetkilerin valilere devredildiği söyleniyor” sözlerine ise, “Vali bulunduğu ilde en üst kamu görevlisidir. Dolayısıyla herkesin vali ile pekâlâ koordinasyon içinde olması, oradaki güvenin ve koordinasyonun sağlanması için yerinde ve doğru bir şeydir” karşılığını verdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Akit
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23