• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'İzmir'deki Beyaz Türkün deli olması lazım'

Yeniakit Publisher
2015-10-07 09:03:00 -
'İzmir'deki Beyaz Türkün deli olması lazım'

Başbakan Yardımcısı Türkeş, TRT'de katıldığı programda gündeme dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkeş, "İzmir'deki Beyaz Türkün HDP'ye oy vermesi için deli olması lazım" ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, HDP eş başkanı Figen Yüksekdağ'ın, "Biz sırtımızı PYD'ye, YPPG'ye dayıyoruz" açıklamasını gündeme getirerek, HDP'ye oy verecek olanları eleştirdi.

Türkeş, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şırnak'ta bir zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklenen teröristin fotoğrafıyla ilgili soru üzerine Türkeş, "Yapan ile ilgili soruşturma başlatıldı. Orada iki yönlü konu araştırılıyor. Hiç kabul edilir bir şey değil. Müslüman'a yakışmaz bir kere. Vicdan sahibi insana yakışmayacak bir şey. Hiç hoş karşılanacak bir tarafı yok. İnsanlıkla da alakası yok" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, YSK'nın "sandıkların taşınamayacağı" yönünde karar verdiği hatırlatılarak, bu konuda ne düşündüğü ve seçim güvenliği konusunda bir endişesi olup olmadığı yönündeki soruya, "Yok" yanıtını verdi.

Türkeş, Türkiye'de 56 milyona yakın seçmen bulunduğunu ve bunun ortalama yüzde 80-90'ının sandığa gittiğini belirterek, 40 milyonun üzerinde insanın oy kullanacağını anımsattı. Türkeş, sandık güvenliği tartışmalarının olduğu illerdeki seçmenin, oy kullanacakların yüzde 1'ini bile teşkil etmediğini bildirdi.

Bir oy bile olsa bunun kıymetli olduğunun ve dikkate almak gerektiğinin altını çizen Türkeş, Türkiye'de sandık taşınır, taşınmaz tartışmasının yapıldığı yerde, "Türkiye'de sanki seçim yapılamaz" gibi bir yaygara oluşturduğunu söyledi.

Türkeş şöyle konuştu:

"Terör örgütü ve onun uzantıları, orada oy veren vatandaşları, tehditle kendi iradeleri doğrultusunda oyunu kullanmaya zorluyor. Tartışma bu. Bunu anlamayan başka siyasi partiler, HDP değil, onun dışındaki olan da 'vay efendim insanlar yerinde oy kullansın' diye bağırıyor. Arkadaş, sana hiç yaramayacağı kesin de gerçi onların genel başkan yardımcısı da bütün ailece HDP'ye oy verdiğini söylemişti. Oradaki vatandaşın iradesi sandığa yansımayacak, bizim kaygımız orada.

Özgürce, iradesiyle oy kullanabilir miyi temin etmek için önerildi. Yüksek Seçim Kurulu uygun bulmadı. Şimdi güvenlik güçleri o bölgede güvenliği sağlayıp, o bölgede seçim yapmaya gayret edecekler."

Türkeş, "Seçimden nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?" sorusuna karşılık, "Saygıdeğer eski genel başkanım, bir daha seçimden bir tek parti iktidarının çıkmaması halinde bu defa, koalisyona var olduğunu seçim beyannamesini açıklarken ilan etmiş" dedi.
"Adama sorarlar..."

"Adama sorarlar, 'Türkiye niye seçime gidiyor?' Türkiye seçim yenilemeye gidiyor, bunun faturasını sen ödeyecek misin?" diyen Türkeş, devletin sırtına verilen yükün yanı sıra vatandaşın da bezdiğini söyledi.

Türkeş, 20 ayda Türkiye'nin dördüncü kez sandığa gittiğini dile getirerek, "Bugünkü seçimin müsebbibi, seçimin sonunda aynı netice olursa 'ben koalisyona gireceğim' diyor" diye konuştu.

Bu tavrın MHP'ye bir maliyetinin olup olmayacağının sorulması üzerine Türkeş, "Seçmenin bunu sorması lazım" karşılığını verdi.

Türkeş, "AK Parti'nin tek başına iktidar olabileceğini düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya, "Tabii" yanıtını verdi.

Vatandaşın 13 yıllık bir AK Parti döneminden sonra birazcık daha bir yönetişim arzu ederek denkleme bir dördüncüyü sokma gayretine girdiğini dile getiren Türkeş, "Bunu MHP yıkamaz, CHP'de yıkamaz, bu dördüncüyü denkleme soktuğumuzda o zaman seçim sisteminin aritmetiği AK Parti'yi tek başına iktidardan aşağı alır diye. Alakası olmayan adamlar terör örgütünün siyasi partisine oy verdiler" dedi.

Bunun üzerine, "1 Kasım'da vermeyecekler mi?" şeklindeki soruya Türkeş, "Hayır canım. Figen Yüksekdağ 'ben sırtımı PKK'ya dayıyorum, Kandil'e dayıyorum' dedikten sonra, deli olması lazım İzmir'deki beyaz Türkün bu HDP'ye oy vermesi için" yanıtını verdi.

Türkeş, "Ben, insanların artık bunun terör örgütünün siyasi kanadı olduğunu çok net gördüğünü, anladığını, bu sefer buna göre, bilinçli oy kullanacağını düşünüyorum" diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23