• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İzmir-Çandarlı Otoyolu için ihale süreci başladı

Yeniakit Publisher
2016-11-08 21:58:00 -
İzmir-Çandarlı Otoyolu için ihale süreci başladı

İzmir-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun ihale sürecinin yarın başlayacağını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, ilanın Resmi Gazete'de yayımlanacağını söyledi. 15 Şubat 2017'de yap-işlet-devret modeli ile yapılmak üzere teklifler alınacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun ihale sürecinin yarın başlayacağını belirterek, "İlan, yarın Resmi Gazete'de yayımlanacak, 15 Şubat 2017'de yap-işlet-devret modeli ile yapmak üzere teklifleri almış olacağız." ifadelerini kullandı.

Arslan, Ankara PTT Tesislerinde yaptığı açıklamada, özellikle Egelilerin umutla beklediği otoyol projesine ilişkin çevresel etki değerlendirmesi de (ÇED) dahil olmak üzere bütün süreçlerin tamamlandığını bildirdi.

İzmir-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun ihale sürecinin yarın Resmi Gazete'de yayımlanacak ilan ile başlayacağına işaret eden Bakan Arslan, 15 Şubat 2017'de yap-işlet-devret modeli ile yapmak üzere teklifleri alacaklarını söyledi.

Teknik incelemede yeterlilik verilen firmaların süreye yönelik tekliflerini açacaklarını, en kısa işletme süresini veren yükleniciye de bu projeyi vereceklerini anlatan Bakan Arslan, projeye ilişkin şu bilgileri paylaştı:

  • "İzmir'den Menemen'e kadar olan 16 kilometrelik kısmı zaten hazır. Buradan başlamak üzere Aliağa Körfezi'ni geçecek Çandarlı'ya kadar gelecek olan 76 kilometrelik otoyolu, yap-işlet-devret modeli ile yapacağız. Böylece Menemen'i Aliağa üzerinden Çandarlı Limanı'na ve Ayvalık-Bergama devlet yoluna bağlamış olacağız. Özellikle Menemen ile Aliağa arasında ciddi sayıda sanayi tesisi var, limanlar, akaryakıt tesisleri, TÜPRAŞ, PETKİM var. Bunun birçok tesisin olması nedeniyle çok ciddi şekilde ağır vasıta trafiği var ve yaklaşık günde 50-60 bin araç burada trafiği özellikle belli saatlerde kilitliyor. Hal böyle olunca alternatif bir güzergah ihtiyacı vardı. "


İhale süreçlerinin yaklaşık 6 ay sürdüğüne işaret eden Arslan, 6 ay sonra işe başladıklarında, 3 yıl içerisinde projeyi bitirip İzmir, Aliağa, Menemen ve Çandarlı'nın hizmetine sunacaklarını belirtti.

Arslan, "Böylece İzmir'in kuzeyinde trafik keşmekeşini hem bitirmiş olacağız, hem sosyal hayat anlamında insanların yaşamını kolaylaştıracağımız gibi oradaki ağır sanayinin trafikten kaynaklı kilitlenmesini de çözeceğiz ki ticaretin ekonominin canlanmasına bir katkı koymuş olacağız. Özetle, yarın ilana çıkıyor, 15 Şubat'ta yap-işlet-devret modeli ile İzmir-Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolunu özel sektör marifetiyle yapmış olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Çok sayıda teklif gelmesini bekliyoruz"

Söz konusu bölgede çok yoğun trafik olduğunu, bu tip yoğun trafik, yük hareketi olan bölgelere yatırımcının ilgisinin her zaman fazla olduğuna dikkati çeken Arslan, bu kapsamda söz konusu otoyol projesine de yarından itibaren olağanüstü ilgi beklediklerini söyledi.

Türkiye'de yap-işlet-devret modeliyle yapılan otoyollarda yeteri kadar tecrübeli firmanın bulunduğuna işaret eden Arslan, bu firmaların artık Türkiye ile yetinmeyip yurt dışında da benzer projeler yaptıklarını kaydetti.

Arslan, "İster yerli ister yabancı çok sayıda teklifin geleceğini bekliyoruz ve inşallah projeyi yap-işlet-devret modeliyle de ülkemizin, İzmirlinin, Egelinin hizmetine sunmuş olacağız" dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23