• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsteyen, istediği okula gidebilecek

Yeniakit Publisher
2017-09-19 06:51:00 -
İsteyen, istediği okula gidebilecek

Başbakan Yıldırım, Şanlıurfa’nın merkez Karaköprü ilçesindeki bir okulda düzenlenen 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı.

ŞANLIURFABaşbakan Binali Yıldırım, Şanlıurfa’nın merkez Karaköprü ilçesindeki Hacı Abdurrahman Özdemir Ortaokulu’nda düzenlenen 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılış törenine katılarak eğitim döneminin startını verdi. Türkiye genelinde 17 milyonu aşkın öğrenci eğitim-öğretime başladı.

Konuşmasına yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek başlayan Yıldırım, Şanlıurfa’da öğrencilerle beraber olmaktan, okulun ilk günü heyecanını yaşamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Dünyanın ilk üniversitesinin Harran’da kurulduğuna dikkati çeken Yıldırım, Harran isminin de Hz. İbrahim’in kardeşinin ismi olduğunu anlattı. Yıldırım, “Böyle güzel bir geçmişi olan şehirde olmak, cıvıl cıvıl, gözleri ışık gibi parlayan yavrularla olmak bizim için dünya saadeti. İstiklalimizin, hürriyetimizin ateşini yakan şehir Şanlıurfa. Buradan bütün Türkiye’ye, bütün illere, aynı heyecanı yaşayan bütün öğrencilerimize, velilerimize, vatandaşlarımıza selamlarımızı gönderiyoruz” diye konuştu.

Anaokulundan ilkokula, ortaokuldan liseye ve üniversiteye kadar eğitimin bütün aşamalarında fırsat eşitliğini sağlayacak, bilimsel temele dayalı eğitim sistemi oluşturmanın gayreti içinde olduklarının altını çizen Başbakan Binali Yıldırım, TEOG’un kaldırılmasına yönelik çalışmalarla ilgili olarak da, “Amacımız, yavrularımızın ortaokuldan sonra gönül rızasıyla, gönül rahatlığıyla istedikleri, kabiliyetlerinin en uygun olduğu lise kısmına devam etmeleridir” ifadelerini kullandı.

Yapılan değişiklikle müfredatın, hayatın ihtiyaçlarına cevap veren, hayatta karşılığı olan bilgilerle yeniden oluşturulduğunun altını çizen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

STRESTEN KURTULACAKSINIZ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Bu müfredat, uluslararası eğitim standartları esas alınarak yapıldı. Müfredat değişimi öğrencilerin temel insani değerler, sevgi, saygı, adalet gibi önemli kavramların öğrenilmesi, beşeri ve sosyal ihtiyaçların anlatılması esasına göre yapılandırıldı. Sizi stresten kurtaracak, rahat rahat istediğiniz okula gidecek şekilde gereken çalışmaları, düzenlemeleri yapacağız. 8’inci sınıfı bitirdiğinizde hangi tarafa ilginiz varsa ‘Ben spor okuluna gitmek istiyorum’, buyur git. ‘Ben ilim adamı olacağım, daha çok matematik, fizik, fen okuyacağım’, sen de oraya git. ‘Ben edebiyatçı olacağım, şiir yazacağım, masal yazacağım’, sen de sosyal bilimlere git. ‘Ben din alimi olacağım, fıkıh öğreneceğim, siyer öğreneceğim’, sen de imam hatip lisesine git. Herkes istediği yere gidecek. Bunun için ortaokulda yönlendirileceksiniz. Kim yönlendirecek? Okul, öğretmenleriniz, velileriniz yönlendirecek.”

BÖLÜCÜLERİN İSTİSMARI ÖNLENDİ

Yıldırım, düz lise ve anadolu liselerinin yanı sıra sosyal bilimler, güzel sanatlar ve spor liselerinin de bulunduğunu dile getirerek, “Farklı dil ve lehçelerde eğitimin önünü açtık, engelleri kaldırdık. Bölücü örgütlerin istismarı olan, oyuncağı olan bu silahlarını da ellerinden aldık” dedi. 

KUR’AN VE SİYER DE VAR

Başbakan Yıldırım, okullarda sadece matematik, fizik, sosyal bilgiler, tarih okutulmadığını, istenirse Kur’an-ı Kerim’i, mukaddes kitabımızın da okunduğunu ifade ederek, “Siyer derslerini de Peygamberimizin hayatını da okullarda ders olarak koyduk” diye konuştu.

BARZANİ’Yİ UYARDI

Başbakan Yıldırım daha sonra bir otelde  kanaat önderleri STK temsilcileriyle bir araya geldi. IKBY’nin referandum kararına değinen Yıldırım, “Gerek Suriye’de gerek Irak’ta birtakım hayaller peşinde olanlar, burada yapay devlet kurmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler, ulusal güvenliğimizi tehdit edecek, içeride ve dışarıda her türlü girişim, gerekli karşılığı anında görecektir. Bunu herkesin kafasına koyması lazım. Hiç kimse güney sınırlarımızda, Irak’ta, Suriye’de oldu bittilerle iş çevirmeye kalkmasın. Türkiye, bu konuda kararlıdır, gerekli uyarılar yapılmıştır” sözleriyle uyardı.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23