• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte yeşil katilleri

Yeniakit Publisher
2014-10-25 08:28:00 - 2014-10-25 17:38:34
İşte yeşil katilleri

Üsküdar Altunizade’de Validebağ Korusu’nun dışında yer alan ve yıllardır ücret ödenmeden otopark olarak kullanılan alana cami yapılmasına ‘yeşil alan katlediliyor’ bahanesi ile karşı çıkarak rant kavgaları için paralel medyayı kullanan çevrelerin, aynı bölgedeki bir alana yüzlerce ağacı keserek havuzlu sosyal tesis yaptırdıkları ortaya çıktı.

İstanbul Üsküdar ilçesi Altunizade Mahallesi’nde otoparka inşa edilecek Koru Camii’ne karşı çıkan cami düşmanlarının gerçek yüzlerini ortaya çıkarıyoruz.

Validebağ Korusu’nun dışında betona (otopark) yapılacak camiye “Ağaçlar katlediliyor” diye eylem yapan ve korunun yakınında ikamet eden cami karşıtlarının oturdukları yerlerde ağaç katliamı yaptıkları ortaya çıktı. Akit; cami inşaatının yakınında oturan eylemcilerin, yeşil alana ruhsat almadan havuz ve sosyal tesis yaptıklarını belgeledi.

YEŞİL ALANA HAVUZ VE SOSYAL TESİS YAPILMIŞ

Altunizade Mahallesi, Raufpaşa Sok. No: 34 (167 pafta, 1313 ada, 197 parsel) sayılı yere yapılması istenen cami inşaatına karşı çıkan ve Validebağ Korusu’nun hemen yakınında oturan eylemciler, 13131 ada, 178 parselde bulunan yeşil alana ağaçları keserek sosyal tesis inşa etmiş. Cami karşıtları, bununla da yetinmemiş, işgal ettikleri spor tesis alanın hemen yanında bulunan yeşil alana havuz yapmış. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000 ölçekli nazım imar planında, sosyal tesis alanı ve havuzun yer almadığı açıkça görülüyor.

SÖZDE ÇEVRECİLER

Üsküdar Belediyesi; Koru Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından inşa edilen Koru Camii’nin alanının Üsküdar Validebağ Korusu’yla hiçbir şekilde bağlantısı bulunmadığını açıkladı ve “Caminin mülkiyeti belediyemize aittir. Mahallelinin yoğun talepleri üzerine, tapulu arsamıza, ruhsatlı butik cami inşaatı, aynı mahalleli hayırseverler tarafından yapılmaktadır” denildi.

KAMUOYUNU YANILTIYORLAR

Açıklamada; kendilerini, ‘Validebağ Korusu’nu koruyan sözde çevreci’ olarak gösteren grupların, yıllardır ücret ödemeden, otopark olarak kullandıkları alana cami inşaatı yapılacak olmasından rahatsız oldukları ortada olduğuna dikkat çekilerek, “aynı grup, kendi çıkarları için ve destek toplamak amacıyla Üsküdar Belediyesi ve Belediye Başkanımıza yönelik hakaret ve karalama çalışmalarını yürüttüklerini üzülerek görmekteyiz. Yaşanan üzücü gelişmeler ve hukuksuzluklar ilgili birimlerimiz ve kolluk kuvvetleri tarafından yakından takip edilmektedir. Gerek hakarette bulunanlar gerekse görevimizi aksatanlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır” denildi.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23