• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte son seçim anketi sonuçları

Yeniakit Publisher
2015-08-04 13:40:00 - 2015-08-04 13:45:40
İşte son seçim anketi sonuçları

Erken seçim ihtimalin yoğun olarak konuşulduğu şu günlerde gözlerin çevrildiği araştırma şirketleri kamuoyu araştırmaları yapmaya devam ediyor. ORC araştırma şirketi yaptığı son seçim anketi sonuçlarını açıkladı.

Koalisyon senaryolarını ve olası erken seçimi değerlendiren ORC Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mehmet Murat Pösteki, partilerin son oy oranlarına ilişkin çarpıcı veriler sundu.

Pösteki, ORC’nin yeni sona eren araştırmasının ham verilerini paylaştı.

SON ARAŞTIRMAYA GÖRE ORTALAMA OY ORANLARI

O verilere göre partilerin son oy oranları şu şekilde; AK Parti 43-45 CHP 26-27 HDP 10,5-11 MHP 15-15,5

“İKİ PARTİNİN OYLARINDA ARTIŞ VAR”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Muhtemel bir erken seçim için seçmenin nabzını yoklayan ORC araştırma şirketinin son araştırmasının ham verilerini AjansHaber’le paylaşan Mehmet Murat Pösteki, iki partinin yükselişte olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu:

CHP’nin oylarında bir kıpırdanma var. Şu an 27 bandından olduğunu söyleyebiliriz. Bu da emanet oy diye tabir edebileceğimiz, Batı’da CHP’den kopup HDP’ye oy veren seçmenlerden kaynaklanıyor. Bu durum AK Parti’de de aynı şekilde. Özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da AK Parti’den kopan Kürt seçmenler. Bunların kopuş nedenlerini ve geri dönüş nedenlerini de sorgulamak gerekiyor. Bu anlamda barış söylemleri ile HDP oy devşirdi AK Parti ve CHP’den. 7 Haziran seçim sonrasında insanlar bunun böyle olmadığını görerek tekrar partilerine geri dönmeye başladılar. Şu an oylarında kıpırdanma yaşayan iki tane parti var, AK Parti ve CHP. Oylarını ikişer üçeri puan artırmış görünüyor iki partide...

“CHP VE AK PARTİ TABANLARI DA KOALİSYON İSTEMİYOR”

Koalisyon ihtimallerini de değerlendiren Pösteki, "Saygın araştırma kuruluşlarının birçoğunun yaptığı araştırmalarda iki parti tabanında da yüzde 70’lerde bir umutsuzluk hakim koalisyona dair. CHP’liler AK Parti ile istemiyorlar AK Parti de CHP ile istemiyor.

“CHP TABANI KOALİSYON OLACAKSA ‘MHP VEYA HDP’ DİYOR”

AK Parti tabanının birinci görüşü erken seçim. İllaki koalisyon olursa da MHP ile olsun görüşü hakim. CHP’de de birinci olarak erken seçim hakim. Olacaksa da MHP ve HDP ile olması görüşü hakim. AK Parti’nin içinde olmadığı koalisyon modelini istiyor CHP tabanı." şeklinde konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23