• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte Paralel'e çalıştığı iddia edilen Yargıtay üyeleri

Yeniakit Publisher
2014-09-01 13:30:00 - 2014-09-01 13:31:51
İşte Paralel'e çalıştığı iddia edilen Yargıtay üyeleri

Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın, bugün gerçekleşecek adli yıl açılışında "Adalet Bakanlığı, iç işleyişimize karışıyor" mesajı vermesi beklenirken, Yargıtay'ın perde gerisinde HSYK seçimlerine bire bir müdahil olduğu öğrenildi.

12 Ekim'de gerçekleşecek HSYK seçimleri öncesinde bazı Yargıtay üyeleri, 81 ilde HSYK seçim kampanyası başlattı. Bu kampanyalarda bazı Yargıtay üyelerinin hükümete karşı propaganda yapıp paralel yapıya yakın adaylara oy istediği ortaya çıktı. Çeşitli illerde, Yargıtay üyelerinin yaptığı propaganda çalışmalarından rahatsızlık duyan yargı mensuplarının verdiği bilgilere göre, bazı Yargıtay üyeleri Türkiye'yi il il sorumluluk alanına ayırdı. 

İŞTE KAMPANYA YÜRÜTTÜĞÜ İDDİA EDİLEN ÜYELER 

Her bir Yargıtay üyesi, kendisine verilen bölgedeki adliye saraylarını dolaştı ve yargı mensuplarına HSYK seçimlerinde kimlere oy verilmesi gerektiğini anlattı. HSYK seçimlerinde Yargıtay'ın herhangi bir rolü olmamasına rağmen giriştiği bu kampanyadan rahatsızlık duyan bazı yargı mensupları da Yargıtay üyelerine karşı çıktı. Türkiye'yi dolaşarak paralel yapıya yakın bağımsız adaylara ile YARSAV listesine oy isteyen bazı Yargıtay üyeleri ve kampanya yaptıkları illerse şöyle:

Yargıtay üyesi E.G.: İzmir ve ilçelerinde, bazı savcılarla birlikte adliyeleri dolaştı. Hükümeti sert bir şekilde eleştirdi. HSYK seçimlerinde bağımsızların desteklenmesi gerektiğini söyledi. 12 Ekim'deki HSYK seçimlerinin hayati olduğunu anlattı. 
Yargıtay üyesi İ.T.A.: Batı Karadeniz'i dolaştı. Bolu ve Zonguldak'ta özel kampanya yaptı. HSYK seçimlerinde hükümetin mutlaka alt dilmesi gerektiğini savundu. 
Yargıtay üyesi S.M.: İ.T.A'ya paralel olarak, Batı Karadeniz'de çalışmalarda bulundu. Kastamonu'ya kadar gitti. Burada paralel yapıya yakın adaylar için destek istedi. 
Yargıtay üyesi M.B.: Muş, Bitlis, Elazığ ve Şanlıurfa'ya gitti. Paralel adaylar için destek istedi. 
Yargıtay üyesi R.Ç.: İç Ege'de propaganda çalışmalarında bulundu, propaganda yaptı. 
Yargıtay üyesi N.M.: Edremit ve Ayvalık'ta paralel yapıya destek için çalıştı. 


(Sabah)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23