• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte örgüt şeması

Yeniakit Publisher
2014-09-20 08:09:00 - 2014-09-20 07:56:14
İşte örgüt şeması

‘Belgesi de bilgisi de yok’ denilen Paralel yapının, Adalet Bakanlığı’nda nasıl örgütlendiğini gözler önüne seren şemaya Akit ulaştı... Akit’in ele geçirdiği şemaya göre; bakanlıklar içinde en büyük paralel ağın oluşturulduğu Adalet Bakanlığı’nın başına “Türkiye Adalet Birimi İmamı” sıfatıyla bir yönetici seçilmiş...


Şemada; yönetimin “Türkiye Adalet Birimi Bölge İmamları”, “Adalet Bakanlığı Personel İmamı” ve “Yargıtay-Danıştay Personel Birimi İmamı” diye 3 ana birime ayrıldığı görülüyor. Dar bölge imamları, 5A Mesulü ve Talebe Mesullerinden oluşan alt birimleri ise; burs, himmet, kurban ve personelle ilgili bilgi toplama işlerine bakıyor.

Paralel devlet yapılanmasının en koordineli ve sistematik şeklinde Adalet Bakanlığı’nda örgütlendiği ortaya çıktı.  Her birime paralel bir yönetici tayin eden paralel devlet yapılanması, Adalet Bakanlığı’na tayin ettiği bir imam ile de bakanlık içerisinde paralel bir yönetim şeması oluşturmuş. Bakanlıklar içerisinde en büyük paralel ağın oluşturulduğu Adalet Bakanlığı’nın başına “Türkiye Adalet Birimi İmamı” sıfatıyla bir yönetici seçilmiş.
Akit’in ele geçirdiği şemaya göre tepe yönetim üç ana birime ayrılıyor: “Türkiye Adalet Birimi Bölge İmamları”, “Adalet Bakanlığı Personel İmamı” ve “Yargıtay ve Danıştay Personel Birimi İmamı.” 

İMAMLIK BİRİMLERİ İLE  ÖRGÜT KURMUŞLAR

Söz konusu birimlerden Personel İmamının görevi ön plana çıkıyor. Bu birim Adalet Bakanlığı için personel ihtiyacının karşılanması görevini üstleniyor. İşleyişe göre bakanlık için personel ihtiyacı taşradaki paralel birim tarafından karşılanıyor ve taşrada göreve başlayan bir kâtip 6-7 ay sonra bakanlık merkezine tayinle gelebiliyor.  “Türkiye Adalet Birimi Bölge İmamları” ise şemanın en girift kısmını oluşturuyor. Bu birim üç alt birime ayrılıyor: “Dar Bölge İmamları”, “5A Mesulü” ve “Talebe Mesulleri.”

SİSTEMİN TEMELİNİ  5A’LAR OLUŞTURUYOR

Dar Bölge İmamları, hiyerarşik bir şekilde Adliye İmamlarından sorumlu olurken Adliye İmamlarının adliyedeki herkesten ve her şeyden sorumlu olduğu belgede yer alıyor.   Grup abileri kendisine bağlıyken burs, himmet, kurban, gazete, dergi gibi her şeyin takibini de Adliye İmamları yapıyor.

5A Mesulleri de kendi bölgelerinde çalışan bütün 5A’lardan gelen bilgileri topluyor ve toplanan bilgi ve materyaller bir üst makama iletiliyor. Belgeye göre 5A’lar her şeyi ile cemaate teslim olmuş, bütün mesaisini cemaat için harcayan kişilerden oluşuyor. 5A’lar adliyenin en önemli mekanizmasını oluştururken adliyede çalışan herkes hakkında bilgi topluyor ve genel arama tarama işini Adliye İmamları ile birlikte yapıyor. 5A’lar ayrıca hakim ve savcılarla alakalı HSYK’ya ihbar mektupları da yazıyor.

SINAVDAN ÖNCE KİMİN ALINACAĞI BİLE BELİRLENİYOR

Talebe Mesulleri ise üst imamlarla beraber yazılı sınavlarda başarılı olan isimlerin komisyonlara ulaştırılmasını sağlıyor.  Hakim, savcı, bürokrat, milletvekili gibi komisyonlar üzerinde etkili olan isimler belirleniyor ve sınavlardan önce kendisine kaç isim verileceği bile belirlenmiş oluyor. Talebe Mesulleri de Adliye İl Talebe Mesulleri ve Talebe Grup Mesulleri şeklinde iki alt birime ayrılıyor. Yargıtay ve Danıştay Personel Birimi İmamlarına geldiğimizde ise bunlar Danıştay ve Yargıtay olmak üzere ikiye ayrılıyor. Her iki imamlık da Adliye İmam Birimi gibi 5A’lar ve Grup Mesullerinden oluşuyor. Buradaki 5A’lar Adliyedeki 5A’lar ne yapıyorlarsa aynı işlerden sorumlu oluyorlar.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23